Teatrul de Păpuși „Puck”

0
2180

Cluj-Napoca, un oraș cu o afinitate deosebită pentru multiculturalism, deține un exemplu elocvent în acest sens, prin Teatrul de Păpuși „Puck”, care evidențiază faptul că diversitatea culturală poate produce lucruri frumoase. Acesta a fost înființat în anul 1950, având ca specific o activitate paralelă a celor două secții: română și maghiară. De-a lungul timpului a participat la foarte multe festivaluri naționale și internaționale, de multe ori obținând rezultate notabile fapt care denotă calitatea acestor spectacole. Printre reprezentațiile lor de referință amintim: Visul unei nopți de vară, Scufița Roșie, Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte, Elefănțelul curios și multe altele.

Teatrul „Puck” a devenit recent membru al Asociației Internaționale a Teatrelor pentru copii și tineret, din care fac parte aproximativ 85 de țări, fiind cea mai veche și mai puternică asociație din acest domeniu de activitate. Această formă de parteneriat favorizează contactele artistice și asigură o vizibilitate mai amplă în spațiul teatral internațional.

După cum se poate vedea, Teatrul de păpuși „Puck” este un actor important pentru lumea teatrului românesc astfel că în fiecare an, începând din anul 2002, organizează Festivalul Internațional al teatrelor de păpuși și marionete „Puck” la care participă artiști din România,dar și din diferite țări precum Italia, Ungaria sau Republica Moldova. La cea de a 12-a ediție desfășurată în toamna acestui an, au participat aproximativ 320 de artiști și 22 de trupe.

Teatrul de păpuși din Cluj-Napoca se adresează publicului larg, deopotrivă celor tineri sau celor mai în vârstă, fiind un loc unde vă puteți delecta privirea și simțurile. Pentru a ajunge aici din Piața Unirii trebuie să mergeți pe Bulevardul Eroilor și apoi să faceți de două ori dreapta, o dată pentru a ajunge pe strada Hermann Oberth și apoi încă o dată pentru a sosi la destinație, teatrul fiind situat pe strada I.C. Brătianu, la numărul 23. Acest drum ar dura aproximativ 2 minute cu mașina și 5 minute dacă preferați o plimbare pe jos.

Obiectivul poate fi localizat și prin GPS la coordonatele 46.76855,23.592365

foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here