Locuri perfecte pentru evadarea de weekend lângă Cluj

0
6582

O dată ce am intrat în luna iulie, vara pare că s-a instalat pe meleagurile ardelene, în ciuda ocazionalelor zile ploioase care strică planurile turiștilor și weekendurile localnicilor. Dar dacă facem abstracție de ele și ne plănuim ieșirile la plajă sau în natură conform predicțiilor meteo, putem avea parte de weekenduri plăcute pe care le putem transforma în adevărate mini concedii.

Indiferent dacă te afli deja în Cluj sau plănuiești să ajungi în capitala Ardealului, iată mai jos două locații din apropierea orașului unde poți evada pentru câteva zile. Ambele au legătură directă cu apa, deoarece apa ne atrage cel mai mult în anotimpul călduros. Este vorba despre Băile Cojocnei și despre Lacul Tarnița. Iată mai jos câteva detalii despre fiecare dintre acestea.

Băile Cojocnei este o stațiune balneo-climaterică aflată în partea de est a comunei Cojocna din județul Cluj, chiar lângă Pârâul Valea Sărată. Aici vei găsi lacurile saline Toroc și Lacul Mare, a căror apă tratează afecțiunile reumatismale precum artroze, tendinoze, poliartroze spondiloze, dar și afecțiuni endocrine și ginecologice. În Lacul Mare, denumit și Lacul Băilor, salinitatea apei este de 109,8 gr/l. Stațiunea Băile Cojocnei se află la 22 de kilometri de Cluj și a fost modernizată în ultimii ani cu fonduri europene, oferind turiștilor condiții deosebite la momentul actual.

Lacul Tarnița se află în comuna Gilău din județul Cluj, la 27 de kilometri distanță, și este un lac de acumulare care prezintă peisaje senzaționale. Frumusețea zonei este faimoasă printre turiști și clujeni, care deseori o aleg pentru o destinație de weekend. Pe lângă oportunitățile de scăldare, aici poți apela și la activități de relaxare la iarbă verde sau la plimbări în natură care îți vor îndepărta stresul zilnic.

Cea mai bună modalitate de a te bucura într-un weekend de una dintre aceste două locații (sau chiar și de amândouă) este cu ajutorul mașinii. Dacă nu dispui de una personală, poți închiria o mașină la prețuri foarte avantajoase, beneficiind astfel pentru câteva zile de confortul, intimitatea și independența unui autoturism personal.

Poți închiria mașini din Cluj, dar poți comanda un autoturism și la aeroportul din Târgu-Mureș, în cazul în care ai această nevoie. Serviciul de rent-a-car îți asigură mobilitatea necesară pentru a te deplasa pe traseele județului Cluj și din țară extrem de rapid și convenabil, economisind timp și bani.

Sursă imagine

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here