The Dungeon – noua atracţie a Clujului

0
1948

Orașul Cluj-Napoca oferă extrem de multe modalități pentru petrecerea timpului liber, care mai de care mai fascinante. Printre acestea se află o locație care îmbină utilul cu plăcutul astfel că grupurile care doresc să încerce o experiență nouă și inedită, pot învăța în timp ce se distrează.

„The Dungeon” poate fi visul sau coșmarul distractiv al oricărui grup de prieteni, dar și un instrument extrem de util pentru cei care doresc să dezvolte spiritul de echipă și sentimentul de apartenență la grup printre membrii unei echipe.

Totul este un joc cu reguli simple, însă extrem de complex, care necesită răbdare, cooperare, creativitate și atenție sporită la detalii. Echipa trebuie să fie formată două, până la patru persoane care trebuie să rezolve diferite puzzle-uri care de care mai interesante și mai ingenioase pentru a reuși să evadeze dintr-o replică a încăperii unei temnițe folosindu-se de aproape toate obiectele din jurul lor, pentru a evada în maxim o oră.

Descifrarea codurilor, descoperirea cheilor și a cifrului unor lacăte sunt activități obișnuite care nu vor lăsa pe nimeni să piardă vremea. Simbolismul culorilor, căutarea obiectelor ascunse sau chiar și pescuitul unor chei cu ajutorul unor unelte care mai de care mai inedite vor pune la încercare creativitatea multora.

Membrii echipei sunt nevoiți să pună cap la cap indicii esențiale descoperite de fiecare dintre ei pentru a reuși să „evadeze” astfel că vor fi nevoiți să coopereze așa cum poate nu au făcut-o vreodată. Camera respectivă este în permanență supravegheată video, iar persoanele care se află închise acolo pot comunica printr-o stație de emisie-recepție cu o persoană care le mai oferă indicii din când în când, dar numai dacă este cazul. Trebuie menționat că toți prizonierii trebuie să aibă telefoanele închise pentru a se putea concentra pe îndeplinirea obiectivului principal, acela de a deschide ușa care le blochează accesul spre „libertate”.

După ceva timp se schimbă tema așadar evadarea poate avea loc din temnița unui savant nebun, din camera de tortură a unui călău renumit sau chiar din încăperea unui vampir.

Miza jocului este eliberarea celor închiși într-un timp cât mai scurt, iar cel mai bun timp în comparație cu alte echipe este de obicei premiat. Cei care doresc să încerce o nouă experiență distractivă și poate stranie trebuie să își facă o rezervare cu cel puțin o oră înainte prin intermediul site-ului sau telefonic, iar grupul ar trebui să fie prezent înainte cu aproximativ 10 minute pentru a le fi explicate regulile jocului.

Prețul pentru o astfel de trăire este de 100 de lei în mod normal, iar pentru elevi și studenți este de 60 de lei.

Locația se poate găsi pe strada Petru Maior la numărul 13, chiar în zona centrală a orașului Cluj-Napoca, lângă sediul Primăriei Cluj-Napoca. Pentru a ajunge din Piața Unirii până la „The Dungeon” puteți opta pentru unul dintre următoarele trasee. Primul dintre ele presupune o mică plimbare pe strada Napoca, până la intersecția cu strada Petru Maior, iar al doilea traseu poate fi parcurs trecând de pe strada Memorandumului pe strada unde se află „The Dungeon”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here