Turist in Cluj? Ce bauturi alcoolice trebuie sa incerci in capitala Ardealului

0
4428

Se spune ca cel mai usor ne aduce aminte de un lucru sau o persoana daca il asociem cu o amintire placuta. In cazul unui concediu, cel mai usor asociem locurile placute cu ce am mancat sau am baut in vacanta. Clujul ofera o diversitate de astfel de placeri pe care nu ar trebui sa le ratezi :

Tuica Zetea de Transilvania

top drinks eroilor

Tuica sau palinca este o bautura specifica zonei Transilvaniei iar o astfel de bautura cu peste 50% alcool, te poate face sa iti amintesti cu placere de Cluj sau daca o consumi in cantitate prea mare, te poate face sa uiti ce ai vizitat J Tuica Zetea de Transilvania este un produs natural obtinut prin distilarea prunelor. Culoarea bauturii este obtinuta doar prin invechire neavand niciun aditiv sau colorant.

Tuica Zetea de Transilvania gasesti la magazinul specializat de bauturi Top Drinks de pe strada Eroilor nr 35.

 

Cocktail-uri pe baza de rum de la Submarine Pub

submarine cluj

Submarine Pub este o locatie unica in peisajul localurilor din Romania, locatia fiind inspirata din cockpit-ul unui submarin. Aici gasesti bauturi unice pe baza de rum din diverse colturi ale lumii. Spre exemplu : Daiquiri este un cocktail cu rum din Cuba. Povestea Daiquiri începe diferit față de ale celorlalte băuturi, fiind prima dată consemnată în scrierile unui miner American pe nume Jennings Cox, care încerca să-și impresioneze invitații. Acesta le-a făcut o băutură formată din rom, lime și zahăr servit cu gheață. Rețeta a ajuns una dintre cele mai populare din lume după ce amiralul Lucius Johnson a introdus-o Clubului Naval din Washington în 1909. Câțiva zeci de ani mai târziu J.F Kennedy a încercat pentru prima oară această băutură transformându-se în preferata lui, alături de un trabuc cubanez.

Submarine Pub este pe Str. Piata Unirii, Nr.2 Cluj Napoca.

 

In Joben Pub iti cade palaria

Joben1

Desi bauturile din acest pub nu sunt out of the box si le poti gasi si in alte localuri din oras, amenajarea din interior te va lasa fara cuvinte.

Joben Bistro din Cluj-Napoca se află printre cele mai spectaculoase 20 de restaurante baruri și restaurante din lume în ceea ce privește designul interior.

Spatiul este impărțit în 3 încăperi relativ diferite: camera de la intrare unde predomină carămida aparentă, camera barului și camera neagră. Barul este realizat din structură de beton, încălzit vizual cu stinghii de lemn de diferite nuanțe și decorat cu angrenaje mecanice.

Conceptul localului, în stil steampunk, este inspirat din romanele lui H.G.Wells și Jules Verne și a fost realizat de Tohotan Alexandru și Zelenyak Zoltan de la 6th Sense Interiors.

Joben Bistro se gaseste pe Strada Avram Iancu nr 29.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here