Cum recunoști un hotel de 4 stele în Cluj?

0
2738

Atunci când vii în Cluj-Napoca pentru o întâlnire de afaceri, ai nevoie să îți asiguri un anumit număr de facilități în imediata apropiere, pentru a putea funcționa cât mai bine și de aceea, de multe ori, alegi să te cazezi la o unitate de cazare 4 stele Cluj. Pentru ca tu să te asiguri că unitatea de cazare pe care ai ales-o respectă normele hotelurilor cu 4 stele și că ai tot ce e nevoie, în acest articol îți dezvălui care sunt facilitățile și cerințele pe care o unitate de cazare trebuie să le îndeplinească ca să primească clasificarea de 4 stele.

În hotel

În orice hotel, indiferent de numărul de stele, trebuie să existe disponibile informațiile utile și necesare, traduse și în 3 limbi de circulație internațională. Clădirea unui hotel de 4 stele trebuie să arate impecabil atât în exterior, cât și în interior, iar parcarea hotelului trebuie să aibă o capacitate de minim 40% din numărul camerelor. Temperatura din camere și din clădire trebuie să fie între 18 și 25 grade în funcție de anotimp. O unitate de cazare de 4 stele ar trebui să îți ofere în plus minim 15 alte servicii, incluse în preț sau cu preț afișat, precum room service 24/7, SPA, sală de sport, bazin de înot, sală de conferință etc. Totodată, în incintă trebuie să existe cel puțin un restaurant, un cafe bar și un club.

Angajații trebuie să vorbească minim 2 limbi de circulație internațională, iar personalul de curățenie trebuie să știe măcar elementele de bază ale unei limbi de circulație internațională. Curățenia se face zilnic, iar lenjeria se schimbă în fiecare zi. Totodată prosoapele trebuie schimbate la maxim fiecare 2 zile (poate exista opțiunea ca oaspetele să ceară să nu îi fie schimbate zilnic).

În cameră

Camera în care ești cazat trebuie să aibă o dimensiune de minim 12 metri pătrați (dacă e un singur pat) sau 15 metri pătrați dacă sunt 2. Și paturile trebuie să aibă o anumită dimensiune, astfel că un pat simplu trebuie să măsoare minim 90×200 cm, iar unul dublu minim 140×200 cm. Pe lângă asta, în camere trebuie să existe lămpi, dulapuri, birouri, oglinzi și cuiere, dar și o măsuță de cafea și fotolii. În baie (care trebuie să existe în fiecare cameră) trebuie să găsești pe lângă corpurile sanitare, cască pentru duș, halat de baie și papuci de unică folosință, gel de duș, săpun, șampon, hârtie igienică, uscător de păr și câte 3 prosoape (obligatoriu albe) pentru fiecare persoană.

În funcție de numărul de facilități incluse în preț și de extraopțiuni prețul unităților de cazare din oraș poate varia, însă e bine de știut că majoritatea acestora sunt localizate în centrul orașului, în apropierea unei stații de taxi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here