Cinematograful Victoria

0
2305

Cinematograful Victoria din Cluj-Napoca este administrat de către Asociația Victoria Film, organizație care are ca principală activitate susținerea artei și culturii în țară și străinătate. Asociația își propune, de asemenea, să refacă sălile de cinematograf, pentru a oferi o experiență cât mai specială cinefililor clujeni și nu numai. Organizația este implicată de asemenea și în promovarea diferitelor programe din domenii precum cel social, cultural, sănătate, turism, mediu sau învățământ. În plus, aceasta încurajează și schimburile culturale, educaționale și artistice cu alte țări din a căror cultură se poate beneficia.

[nggallery id=75]

Cu o istorie de peste 100 de ani, Cinematograful Victoria are o capacitate de 283 locuri pe 2 nivele, în incinta sa putând fi organizate diferite tipuri de evenimente. În ceea ce privește programul repertorial, acesta este format în principal din producții europene de artă și filme clasice românești sau internaționale. De asemenea, trebuie menționat faptul că sala Cinematografului Victoria reprezintă una dintre locațiile principale în care se desfășoară Festivalul Internațional de Film (TIFF), precum și Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj.

În interiorul clădirii poate fi găsită și cafeneaua cinematografului, CineTeaCaffe, care poate găzdui petreceri private sau alte tipuri de evenimente artistice.

Date de contact

Adresă: Bulevardul Eroilor 51

Telefon rezervări: +40 264 333 083

E-mail: contact@cinemavictoria.ro

Localizare

Situat chiar în centrul orașului, pe Bulevardul Eroilor, cinematograful se află la 3-5 minute distanță pietonală de Catedrala Ortodoxă, de Opera Română sau Piața Ștefan cel Mare. Cea mai rapidă și mai comodă modalitate de a ajunge la cinema este reprezentată de mijloacele de transport în comun.Cea mai apropiată stație a acestora este următoarea:

  • Stația Opera, din Piața Ștefan cel Mare, cu liniile 3, 21, 32,32B, 33, 35, 40, 46, 46B, 50

Lipsa locurilor de parcare din apropiere face ca transportul cu mașina personală să nu fie foarte comod, în special în cursul săptămânii. Cea mai apropiată parcare cu plată se află în Piața Unirii, lângă Catedrala Catolică, la circa 10 minute distanță pietonală de cinematograf.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here