Cinematografele din Cluj Napoca

0
2633

Un film bun reușește întotdeauna să-ți transmită o stare, un sentiment sau o emoție. Chiar dacă vorbim de comedii, drame sau filme biografice, acestea sunt menite să ne destindă și să ne relaxeze atunci când  le vizionăm singuri sau alături de persoane dragi.

Orașul Cluj Napoca oferă cinefililor 4 cinematografe care prezintă filme internaționale și românești de diferite genuri.

Complexul cinematografic Cinema City, situat în complexul comercial Iulius Mall, este cel mai mare operator de cinematografe multiplex din Europa Centrală și de Est. În Cluj Napoca cinematograful a fost deschis în data de 24 octombrie 2008. Sunt 10 săli de cinema, dintre care 6 săli digitale 3D, care întrunesc 1670 de locuri.

Multiplexul oferă tehnologie de ultimă generație într-un mediu premium, prin săli de cinema confortabile, dotate cu cele mai moderne echipamente, folosind proiectoare Kinoton și Christie, având sunet Dolby Digital Surround. Cinematograful beneficiază și de 2 bufete de popcorn și răcoritoare, o cafenea de incintă, lift interior și rampă mecanică pentru accesul persoanelor cu dizabilități.

În capătul orașului, la ieșirea spre Oradea, în incinta Polus Center, se află al doilea complex cinematografic Cinema City. Cinematograful oferă 8 săli de cinema în care se pot viziona diferite filme, inclusiv în formatul 3D.

Cinematograful Victoria, situat pe strada Eroilor la nr. 51, este un cinematograf aparte. Iubitorii de artă și  cultură vor găsi întotdeauna un film bun în programul cinematografului vechi de peste 100 de ani. Proiecțiile de artă, filme clasice, românești și internaționale, filmele independente și experimentale sunt menite să revigoreze sălile de cinema prin susținerea artei și stimularea schimburilor culturale, educaționale și artistice cu alte țări. Cinematograful Victoria este, de asemenea, una dintre principalele locații pentru Festivalul Internațional de Film Transilvania și pentru Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj.

Încă din aprilie 1998 cinematograful Republica a fost dotat cu sistem de sonorizare Dolby-Stereo. Acest sistem asigură o reducere importantă a zgomotului de fond, iar efectul de stereospațialitate este mult mai accentuat prin cele 24 de difuzoare prezente în sală. La data de 27 ianuarie 2011 cinematograful a fost redenumit “Florin Piersic”, după ce în prelabil a fost modernizat atât interiorul, cât și exteriorul.

Cinematograful are o capacitate de 762 de locuri pe două nivele, care permite vizionarea filmelor în 3D. Bilete au preț standard de 10 lei, între orele 14:00 și 20:00, și 15 lei pentru spectacolele de la ora 23:00.

Pentru deplasarea eficientă la/de la cinematografe, recomandăm mașini de închiriat în Cluj Napoca. Astfel, reduceți timpul de așteptare la transportul în comun și puteți să ajungeți mai repede acasă sau în locul unde sunteți cazați chiar și la orele târzii ale zilei.

foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here