Cele mai importante obiective turistice din București

0
3028

Bucureştiul este capitala României şi, totodată, centrul financiar, cultural, medical şi universitar al ţării. A fost atestat pentru prima dată în anul 1459 şi a devenit capitală în 1862. Fiind un oraş cu o populaţie de aproximativ 2 mil. de locuitori, acesta se prezintă ca un oraş multicultural şi multiconfesional. Datorită arhitecturii elegante şi a elitei bucureştene, în trecut a fost denumit ”Micul Paris”. În prezent, în centrul vechi al oraşului se pot încă vedea urmele lăsate de trecerea timpului, dar este un loc minunat pentru o plimbare sau pentru relaxare în cafenele cochete. Transportul în comun este foarte bine pus la punct, astfel că se poate ajunge într-un timp relativ scurt la cele mai importante zone din Bucureşti din orice punct. Turistic, capitala oferă bulevarde lungi, numeroase parcuri, clădiri vechi şi impunătoare şi importante monumente istorice.

Sectorul 1 este locul unde se găseşte simbolul Bucureştiului, Arcul de Triumf. Acesta a fost ridicat în anul 1878 pentru parada trupelor întoarse din război. Tot aici se găseşte şi celebrul Muzeu Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa, care pe trei nivele prezintă biodiversitatea României şi a Terrei şi Istoria Naturală. Catedrala Sfântul Iosif a fost ridicată între 1871 şi 1884, fiind o construcţie în stil romanic, apaţinând arhipiescopiei romano catolice. Tot în Sectorul 1 se mai pot vizita Biserica Manea Brutaru, Biserica Sființii Împărați Constantin și Elena, Muzeul de Istorie al orașului București, Muzeul Militar Național şi curte domnească.

[nggallery id=76]

Muzeul Aviaţiei se găseşte în Sectorul 2 al capitalei. Împărţit în trei secţii, Istoria aeronauticii naţionale şi universale, Tehnica de forţe aeriene şi Istoria rachetelor şi a cercetării spaţiale, acesta cuprinde 24 de colecţii şi 5 arhive documentare. Foişorul de Foc, construit pentru a servi ca punct de observaţie asupra oraşului atât pe timp de zi, dar mai ales pe timp de noapte, este opera arhitectului George Madrea. De asemenea, în Sectorul 2 se mai găsesc Biserica Izvoru Nou, Biserica Hagiu, Muzeul Comunităţii Armeneşti şi Muzeului Literaturii Române.

În Sectorul 3 se înalţă Biserica Doamnei, construită în 1683 de Maria Cantavuzino, soţia lui Şerban Cantacuzino, domnitor al Ţării Româneşti. Muzeul Naţional de Istorie a României, deschis în 1970, cuprinde o expoziţie de peste 50.000 de piese aparţinând colecţiilor Preistorie, Lapidarium, Columna lui traian, Istorie antică, Istorie Medievală, Istorie Modernă şi Numismatică. Muzeul Băncii Naţionale a României, Muzeul de Istorie a Evreilor din România, Biserica Cerceluş şi Biserica Lucaci se pot vizita tot în Sectorul 3.

Actualul Palat al Justiţiei, construit pe locul unde funcţiona Curtea Judecătorească, a fost construit între anii 1890 – 1895, fiind una dintre cele mai frumoase exemple de cooperare franco – române în materie de construcții. Cele 14 săli de judecată au fost denumite după numele unor juriști celebri. Palatul Copiilor este un loc destinat celor mici, destinat petrecerii timpului liber şi participarea la activităţi extracuriculare. În cimitirul Bellu se pot admira mormintele cardinalului Iuliu Hossu, poetului Mihai Eminescu, poetului Radu Gyr și a  lui Vladimir Ghika. În Sectorul 4 se mai pot vizita Castelul Țepeș, Biserica Sfântul Spiridon Vechi şi Bisericii Eroilor Martiri a Revoluției din Decembrie 1989 .

Sectorul 5 este cunocut pentru clădirea Palatului Parlamentului. Acesta este a doua cea mai mare clădire administrativă de uz civil ca suprafață din lume. Clădirea cuprinde 400 de birouri și peste 30 de săli și saloane, patru restaurante, trei biblioteci, două parcări subterane și o sală de concerte. Prima gară din Bucureşti, Gara Filaret, a fost deschisă în 19/31 octombrie 1869 cu ocazia inaugurării primei linii de cale ferată din România.

Ultimul sector al Bucureştiului, Sectorul 6, cuprinde Grădina Botanică, înfiinţată în 1860, Muzeul Botanic, care cuprinde, în cele 20 de săli, planşe pictate, fructe, semințe, fragmente de plante uscate sau conservate în formol, Biserica Pogorârea Sfântului Duh, Biserica Buna Vestire şi Biserica Adormirea Maicii Domnului.

Cei care caută cazare, poat alege să îşi petreacă sejurul la Ave Hotel Bucureşti Calea Victorie, situat între Piaţa Victorie şi Gara de Nord, sau Ave Parlament, situat la 5 minute de mers de jos de Casa Poporului. Preţul pentru o noapte de cazare la Ave Hotel Bucureşti începe de la 189 lei / cameră Single Luxury şi de la 150 lei / cameră Single Luxury la Ave Parlament. Serviciile excepţionale de 4 stele cuprind internet wireless gratuit, TV LCD, baie cu jacuzii / cabină cu hidromasaj, aer condiţionat şi room service.

Foto by: pinterest.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here