Vivariul Universității Babeș Bolyai

0
1973

Vivariul din Cluj Napoca a luat ființă în 2001 în urma investițiilor Universității Babeș Bolyai și a Facultății de Biologie și Geologie. Grădina zoologică în miniatură cuprinde 57 de specii de reptile, pești, micromamifere și păsări, dintre care 10 specii de pești, 9 specii de micromamifere și 6 specii de păsări. La Vivariu se pot observa Vipera pufăitoare, Boa curcubeu, Gekko leopard, Varanul de Nil, Chinchilla, Ţestoasa dobrogeană, Salamandra etc.

Vivariul oferă bază de studiu pentru disciplinele Zoologia Vertebratelor, Zoologia Nevertebratelor, Etologie şi a unor discipline opţionale: Herpetologie, Entomologie; bază pentru cercetarea științifică în domeniile Zoologia Vertebratelor, Etologie, Herpetologie; și educare a publicului, în special a elevilor, în vederea cunoaşteriişi ocrotirii speciilor autohtone de reptile, amfibieni, păsări, micromamifere; și educare a publicului, în special a elevilor, în vederea cunoaşteriişi ocrotirii speciilor autohtone de reptile, amfibieni, păsări, micromamifere.

În cadrul Vivariului se oferă asistență voluntară de specialitate pentru speciile de reptile sau păsări bolnave și accidentate. De asemenea, poate găzdui animale de companie de talie mică în cazurile când stăpânii sunt plecaţi din localitate pe perioada concediului.

Adresa: str. Clinicilor nr. 5-7, la demisolul Institutului de Zoologie, aripa vestică a clădirii, sub Muzeul de Zoologie.

Telefon: 0264 595 739

Email: tavicr@yahoo.com

http://www.ubbcluj.ro/ro/structura/muzee/muzeul_vivariu.html

Program de vizitare:

Marţi – Vineri orele 10-16

Sâmbătă – Duminică orele 10-14

Persoane de contact:

cercetator dr. Ioan Ghira

biol. Octavian Craioveanu

Localizare

Vivariul se găseşte pe str. Clinicilor nr. 5-7, la demisolul Institutului de Zoologie, aripa vestică a clădirii, sub Muzeul de Zoologie.

Cu masina

Din Piața Unirii accesul cu mașina se face înaintând pe Strada Memorandumului, Calea Moților și calea Mănăștur până la intersecția în dreptul Lukoil de pe strada Mănăștur. Se intră pe stradă și se întoarce pentru a ajunge din nou pe Calea Mănăștur, însă de această dată în direcția centrului. Se înaintează pe calea Mănăștur până la intersecția cu Strada Clinicilor, pe care se înaintează până la Muzeul de Zoologie. La demisolul acesteia se găsește Vivariul.

Pe jos Se pornește din Piața Unirii și se înaintează pe strada Napoca, se trece prin dreptul Casei de Cultură a Studenților, după care se ajunge pe strada Clinicilor, unde se înaintează până la Muzeul de Zoologie. La demisolul acesteia se găsește Vivariul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here