Recomandăm pentru weekend: Stufărișul de la Sic

0
1379

Ultimele zile călduroase de toamnă sau chiar și vremea care încă ține cu noi ne oferă prilejul să mai facem câte o escapadă în mijlocul naturii și să ne bucurăm de aerul curat. Împrejurimile Clujului ascund numeroase zone încă necunoscute sau prea puțin cunoscute, unde ne putem relaxa și uita de toată agitația din oraș. Astăzi îți propunem un loc aflat la doar 30 km de Cluj, dar unde te vei putea odihni și petrece clipe de liniște în mijlocul Stufărișului de la Sic.

La aproximativ 30 km de Cluj Napoca se găsește o rezervație naturală, asemănătoare cu Delta Dunării. Pe teritoriul comun Sic, pe Valea Fizeșul, se află o arie protejată de interes național, care reprezintă o zonă umedă în lunca văii Fizeșului, alcătuită din mlaștini, iazuri, luciu de apă, cu o vegetație de stuf și papură. Pe o suprafață de 7 ha sunt asigurate condițiile de hrană, cuibărire și viețuire pentru o diversitate mare de păsări migratoare de baltă, de pasaj sau sedentare printre care corcodelul mic, cufundarul polar, lăcarul mare sau șorecarul comun.

Dacă te hotărăști să petreci câteva ore în această zonă poți să te relaxezi în cele două foișoare construite la ieșirea și la intrarea în rezervație. De asemenea, te vei putea plimba pe puntea de lemn care traversează stuful pe o lungime de aproximativ 1 ha.

Foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here