Traditiile culinare in Cluj Napoca

0
2290

Cluj Napoca va fi gazda unui adevărat show culinar pe toată perioada Zilelor municipiului. În cele 7 zile de evenimente, restaurantul Memo 10 va oferii localnicilor și turiștilor preparate specifice bucătăriilor japoneze, maghiare, britanice, inidiene, moldovenești, siriene și coreene.

În prima zi a festivalului veți putea încerca mâncare specifică japoneză, considerată una dintre cele mai sănătoase din lume. Aceasta conține puține calorii, dar este bogată în proteine și fier, fără a avea mult colesterol sau diverse grăsimi. Bucătăria japoneză este cunoscută pentru absența aproape totală a condimentelor, abundența orezului și a produselor pe bază de soia, pește, fructe de mare, alge și legume. În a doua zi a evenimentului veți putea gusta preparate din bucătăria maghiară. Bucătarul maghiar, invitat special pentru a găti preparate specifice, va pregăti mâncăruri pe bază de legume. A treia zi de eveniment va aduce preparate specifice bucătăriei britanice. Bucătarul șef invitat special din orașul înfrățit Rotherham, Marea Britania, va găti pentru gurmanzii care vor să încerce mâncăruri de bază ce constau în preparate din carne, porridgi, pudding, plăcinte cu carne și pătrunjel verde tocat.

Bucătăria indiană este bazată în mare parte pe mâncărurile vegetariene ce au la bază condimente, ierburi aromatice, legume și fructe. În a patra zi de festival la restaurantul Memo 10 veți putea degusta mâncăruri specifice bucătăriei indiene pline de arome și texturi îmbietoare. În data de 29 mai, restaurantul Memo 10 va avea ca invitat special un bucătarul șef din orașul Cimișlia, Republica Moldova, care va pregăti mâncăruri specifice bucătăriei moldovenești, care are la bază bucate din legume, carne de porc, miel, vită și pasăre. Cei de la Fast Food Katakit vor pregăti, în penultima zi de evenimente, mâncăruri specifice bucătăriei siriene, care are la bază cușcuș, carne de miel, coronistea, vinete, măsline, curmale, apă parfumată (de portocale și de trandafir), cărbune și ceai de mentă. Ultima zi a festivalului îi este dedicată bucătăriei coreene. Bucătarul șef din orașul înfrățit Suwon din Coreea de Sud va pregăti preparate specifice unei bucătării care pune accentul pe rădăcinoase, ciuperci sălbatice și ferigi adunate din păduri și regiuni muntoase.

Zilele municipiului Cluj Napoca vor avea loc în perioada 24-31 mai. În multiplele locații din cadrul evenimentului vor avea loc activități cultural-artistice, sportive și culinare, care vor păstra echilibrul între voioșia simplă și caldă pe care o presupune o bună petrecere a timpului liber și va pune accentul cuvenit pe zestrea culturală a orașului, ispitindu-i pe localnici și pe turiști cu evenimente de toate genurile. Cei care vin din afara localității Cluj Napoca pot alege cazare la una dintre numeroasele hoteluri din Cluj Napoca, care oferă acomodare pentru fiecare preferință.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here