Evenimentele anului la Cluj în 2015

0
1644

Clujul este renumit pentru latura sa culturală, iar ultimii ani au fost testament pentru toate evenimentele culturale incredibile care au avut loc aici. Odată cu numirea Clujului drept Capitală Europeană a Tineretului în anul 2015, evenimentele interesante din Cluj au crescut în număr. Iată care sunt cele mai importante evenimente din Cluj.

Dacă tot am menționat de Capitala Europeană a Tineretului, primul eveniment interesant pe listă este Day15. Așa cum îi spune și numele, acesta are loc în data de 15 a fiecărei luni a acestui an. Intenționează să implice activ locuitorii orașului în 12 evenimente (unul în fiecare lună a anului 2015) și să crească simțul de apartenență față de Cluj-Napoca.

Următorul eveniment major în oraș are loc între 22 și 26 mai, în 10 locații diferite din oraș. Prin Zilele Clujului se sărbătorește multiculturalitatea orașului, prin concerte, o promenadă a multiculturalităţii, un festival culinar internațional, reconstituirea unor lupte și turniruri cavalerești, precum și diferite zone de distracție atât pentru cei mici, cât și pentru adulți.

Un eveniment cu tradiție și renume internațional are loc pentru a 14-a oară la Cluj. Desigur este vorba despre Transilvania International Film Festival (TIFF), și va avea loc între 29 mai și 7 iunie 2015. În cadrul festivalului vei putea viziona lung metraje premiate internațional. Tot atunci se vor organiza și diferite competiții și workshopuri pentru liceeni sau pentru amatorii de film.

The Color Run are loc în 13 iunie și este un eveniment sportiv foarte colorat. Pe scurt, este o cursă de 5 km în care, pentru fiecare kilometru parcurs alergătorul este împroșcat cu praf colorat (el fiind îmbrăcat în alb). Se sărbătorește sănătatea, bucuria și originalitatea. Este necesară achitarea unei taxe de participare pentru a putea alerga în cursă și a primi kitul colorat.

De la culoare trecem la muzică, sau mai precis, la Electric Castle. Palatul Banffy din Bonțida va fi inundat între 25 și 28 iunie de mulți decibeli, multă lume și multă distracție. Aflat la a 3-a ediție, festivalul va îmbina din nou locația plină de istorie cu muzica electronică, având în acest an 6 scene pregătite și 150 artiști. Pentru că are loc în afara orașului, va fi amenajată o zonă de camping în apropierea festivalului.

Cultura revine la Cluj prin intermediul Jazz in the Park în perioada 29 iunie – 5 iulie. Muzica clasică, folk și jazz va răsuna din Parcul Central, unde intrarea va fi liberă. Ideea de a asculta muzică bună, în timp ce te relaxezi pe o pătură sau într-un hamac îi face pe clujeni să participe cu drag la acest festival, în fiecare an.

Cel mai important eveniment al anului la Cluj se numește Untold Music Festival și este locul unde vor concentra nume grele din industria muzicală mondială, precum Avicii, Armin van Bureen sau David Guetta. Defapt între 30 iulie și 2 august vor concerta la Cluj peste 150 de artiști renumiți. Festivalul se află la prima ediție și este organizat cu ocazia numirii Clujului în funcția de Capitală Europeană a Tineretului.

La aceste evenimente sunt aștepați atât clujenii, cât și turiștii din România și din alte țări. Celor care vin din afara orașului le recomandăm să își caute cazare din timp și să se intereseze dacă unitatea de cazare aleasă are loc de parcare. Pentru cei care nu vin cu mașina personală, le recomandăm să își rezerve din timp o mașină de închiriat pentru a avea un mijloc de transport rapid și ieftin mereu la îndemână. Cei care vin cu avionul, pot alege un rent a car direct din aeroport, căutând de motoarele de căutare sintagma rent a car cluj aeroport.

Vă dorim Distracție Plăcută și vă așteptăm într-un număr cât mai mare în orașul Cluj Napoca.

foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here