10 motive să vizitezi Clujul – Partea II

0
2953

Astăzi, îți oferim ultimele 5 motive pentru care să vizitezi Cluj Napoca. Cu siguranță sunt mult mai multe motive, însă acestea sunt cele mai importante care atrag orice turist. Prima parte o poți citi aici: 10 motive să vizitezi Clujul.

6. Poți să pornești pe urmele fantomelor în pădurea Hoia

Pădurea Hoia este una dintre cele mai cunoscute păduri bântuite din România. Dacă crezi că poți supraviețui unui atac de fantome pe timpul nopții, poți să te aventurezi împreună cu prietenii pentru o noapte sau mai multe în mijlocul pădurii unde să campați și să vă distrați. Existența fantomelor sau a altor vietăți extraterestre nu a fost niciodată confirmată, însă tot mai multe persoane au spus că au auzit sunete ciudate atunci când se aflau în acest loc bântuit.

7. Ai două locuri de unde să admiri o panoramă de vis asupra orașului

Cetățuia și Feleacul sunt două locuri de unde poți să admiri o panoramă absolut minunată asupra orașului Cluj Napoca atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții. Pe Cetățuia poți ajunge destul de ușor din centrul orașului, după ce urci cele 237 de trepte ale scării care duc la fosta cetate a Clujului. Pentru a ajunge pe Dealul Feleacului, trebuie să dispui de o mașină sau să apelezi la o firmă de închirieri auto din Cluj Napoca. Pe lângă aceste două, mai poți alege să urci în turnul Bisericii Catolice Sfântul Mihail, de unde poți avea, de asemenea, o priveliște minunată asupra orașului.

8. Te poți întoarce în evul mediu pe străduțele ascunse

Cluj Napoca este cunoscut pentru aerul medieval pe care îl emană, mai ales în zona centrală. Aici se găsesc numeroase străduțe pietruite, care parcă te duc într-o cu totul altă lume decât ceea ce vezi în general în Cluj. Străduțele pietruite, care pornesc din piețele centrale ale orașului, sunt pline de terase și de locuri la fel de medievale și atipice pentru acest oraș modern.

9. Poți admira Palatele Clujului care sunt de o frumusețe răpitoare

Palatele Clujului de altădată sunt păstrate într-o condiție de admirat. Începând de la cele aflate în Piața Unirii (Palatul de Justiție, Palatul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului și Palatul și Palatul de Finanțe), până la cele regăsite în Piața Unirii (Palatul Banffy, Palatul Rhedey, Palatul Josika, Palatul Wass) și, inclusiv, Palatul Prefecturii toate pot fi admirate sau chiar și vizitate de toți turiștii și locuitorii.

10. Relaxarea este la ea acasă oriunde

Indiferent de gusturile tale și de dorințele tale, în Cluj Napoca vei găsi mereu un loc unde să te relaxezi. Indiferent dacă alegi o plimbare în Parcul Central sau o ieșire într-un club, te vei putea relaxa și detașa de toată agitația din timpul zilei, inclusiv să te încarci cu energie. Caută locurile mai retrase de trafic, cum ar fi Piața Muzeului sau Grădina Botanică, și vei vedea că vei putea să ai momentele de respiro oricând simți nevoia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here