Cum și de ce să mergi din Cluj în Galați

0
1990

Țara noastră are o multitudine de zone frumoase, împărțite pe regiuni, dintre care amintim aici Ardealu și Moldova. Deși nu foarte bine promovate, frumusețile țării există și depinde doar de noi să le descoperim și să le aducem în atenția altora, fie ei români, fie străini.

Aș vrea să povestesc mai jos despre unul dintre traseele care permit turistului interesat de cultura, tradiția și peisajele românești să descopere o mică parte din magia acestei țări. Traseul începe la Cluj-Napoca, în inima Ardealului.

Fosta cetate medievală transilvăneană nu are nevoie de o prezentare detaliată pentru a se vinde pe sine drept una dintre cele mai importante destinații turistice din România. Pentru că pur și simplu asta este. Cu toate acestea, vom menționa faptul că orașul de pe Someșul Mic este al doilea ca mărime din România după capitală, dar și că este un centru universitar, economic, administrativ și business de o importanță semnificativă. Pe lângă aceste lucruri, multitudinea de muzee, clădiri istorice, monumente, atracții naturale și evenimente anuale din Cluj funcționează ca unmagnet pentru turiștii care apreciază istoria, cultura și peisajele naturii.

Așadar, traseul pleacă din Cluj. Iar de aici, ne îndreptăm direct spre inima Moldovei, străbătând această regiune tocmai până în partea ei de sud, oprindu-ne în Galați. Mergem până în Galați pentru a înțelege mai bine, pe drum, tradițiile moldovenești, dar și pentru a ne bucura de frumusețile orașului de lângă Dunăre. Merită menționate muzeele, zonele de agrement, Grădina Zoologică, Grădina Botanică, monumentele istorice, mănăstirile și faleza Dunării. Aceasta din urmă ar trebui să fie un argument suficient de convingător pentru noi ceilalți, oamenii care nu locuim lângă fluviu și care îl vedem doar de câteva ori în viață. Nu aveți de ce să vă îngrijorați nici în privința cazării, deoarece hoteluri, pensiuni și apartamente în regim hotelier în Galați se găsesc în număr impresionant, potrivite pentru toate buzunarele.

Iar traseul în sine, care străbate, din Cluj și până în Galați, orașe precum Reghin, Gheorgheni sau Piatra-Neamț, garantează 536 de kilometri de peisaje deosebite. Iar dacă vă mai opriți din drum pe alocuri, sunt toate șansele să aflați lucruri interesante despre România, lucruri despre istoria și tradițiile unui popor frumos și muncitor.

Sursa de informare: Calatoresc.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here