Motive pentru o călătorie cu mașina Cluj – Timișoara

0
4758

Clujul este al doilea oraș din România ca număr de locuitori după capitală, iar poziția sa geografică din inima Transilvaniei facilitează accesul sutelor de mii de turiști care ajung anual aici la o multitudine de alte orașe interesante ale României. Ca turist, după ce petreci două zile în Cluj-Napoca, este timpul să reconsideri o excursie în unul dintre celelalte orașe ale țării, pline cu obiective turistice cel puțin la fel de interesante ca și cele din capitala Ardealului.

Să vorbim așadar despre traseul Cluj – Timișoara. Este un drum destul de lung, de aproape 330 de kilometri, dar care străbate o zonă splendidă a țării noastre și pe parcursul căruia poți vizita diferite alte orașe de interes.

Timișoara este cu siguranță unul dintre cele mai frumoase orașe ale României. Cu o istorie bogată, atât din perioada medievală, cât și din ultimul secol, cu numeroase zone verzi, cu centrul splendid și cu Piața Unirii, orașul de pe Bega are foarte multe lucruri de oferit.

Poți alege din două trasee de lungimi aproape egale, dar care traversează zone diferite. Cel mai bine este să mergi pe unul și să te întorci pe celălalt. Primul pleacă din Cluj spre Oradea, traversând zona Piatra Craiului și orașele Huedin, Oradea și Arad. Este un traseu plin de frumuseți naturale și de zone urbane interesante. Cel de-al doilea traseu este cel sudic, care traversează Alba Iulia, Deva și Lugoj. Este un traseu cu o importanță istorică deosebită, deoarece facilitează vizitarea frumoaselor cetăți din Alba Iulia și Deva.

Ai nevoie de aproximativ 3 zile pentru a parcurge cei aproape 700 de kilometri dus-întors, timp în care să vizitezi atât Timișoara, cât și orașele de pe traseu, dar este un efort care merită din plin. Dacă nu dispui de autoturism propriu, recomandăm apelarea la serviciul de rent-a-car pentru a beneficia de o excursie plăcută din toate punctele de vedere.

Folosind mașina vei avea libertatea de a te opri oriunde și oricând dorești, precum și a schimba traseul dacă vrei să te abați din drum. Călătoriile cu mașina alături de familie sau prieteni au tendința de a se transforma constant în aventuri memorabile, pe care nu le vei uita ușor. Este o ideea foarte bună pentru concediu sau chiar și pentru un weekend călduros din vara care a început deja.

Sursă imagine

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here