Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si Comunicarii – FSPAC – UBB

0
4191

Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării a fost înființat în luna aprilie a anului 1995, fiind una dintre cele mai tinere și dinamice facultăți din cadrul Universității Babeș Bolyai. La înființare, facultatea a reunit departamentul de Științe Politice și Jurnalism, aflate în cadrul Facultății de Istorie și Filosofie. În anul 1996 a fost înființat Departamentul de Administrație Publică, iar Departamentul de Comunicare în anul 2001. Cele mai recente departamente înființate sunt Publicitate în 2009 și Servicii de Sănătate Publică în 2012.

[nggallery id=60]

Misiunea facultății este de a forma profesioniști în domeniul științelor politice, administrative și ale comunicării, realizând o legătură stabilă, bazată pe eficiență și utilitate, între procesul educațional și piața muncii. Toate specializările din cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării au fost plasate pe locul I în domeniul lor de studiu în ierarhizarea programelor de studii universitare acreditate din România, publicată în 2011 de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.

Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării oferă pregătire la nivel de licență, masterat și doctorat în 6 specializări disponibile. Pentru a îndeplinii cerințele pieței de muncă, dar și pentru a se plia după cerințele studenților, în cadrul facultății au fost înființate linii de studiu în limbile română, maghiară, engleză și germană. 5 din cele 6 specializări, Administrație Publică, Comunicare și Relații Publice, Jurnalism, Științe Politice și Publicitate, oferă pregătire în limba română; Comunicarea și Relații Publice, Jurnalismul și Științele Politice au linii de studiu și în limba maghiară; Jurnalismul și Publich Healt oferă linie de studiu și în limba engleză; iar Comunicarea și Relații Publice și Jurnalismul sunt disponibile și în limba germană. Fiecare departament oferă specializări în pas cu tendințele prezente, iar cursurile sunt susținute de profesori perfecționați la universități prestigioase din Europa și Statele Unite. De asemenea, facultatea oferă cursuri la forma de învățământ la distanță, la frecvență redusă și prin cele trei extensii din Satu-Mare, Bistrița și Sfântu Gheorghe.

[google-map-v3 width=”440″ height=”250″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”46.771864,23.607296{}cultura-educatie.png” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Studenții Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării au oportunitatea de a participa la diferite programe de studiu din străinătate și la intershipuri organizate. Facultatea pune la dispoziția studenților activități extracurriculare, coordonate și organizate de cadre didactice din facultate, precum Board Games Night, CinemAP, Clubul de teatru, Library Club sau Clubul Alpin FSPAC.

  • Adresa: Str. Traian Moșoiu nr. 71, Cluj Napoca
  • Tel: 0264.431.505
  • Fax: 0264.406.054

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here