Descoperă 5 fântâni arteziene din Cluj-Napoca

0
5026

In Cluj Napoca sunt 15 fântâni arteziene dintre care va prezentam 5 cele mai cunoscute, dar și cele mai frumoase fântâni aflate în centrul orașului.

Fântâna arteziană din Parcul Central

fantana arteziana parcul central 1

Una dintre acestea este fântâna arteziană din Parcul Simion Bărnuţiu (Parcul Central). Aceasta este construită în stil eclectic, stilul la modă spre sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea, când s-a realizat mare parte din arhitectura Clujului, pe care o avem și azi.

Fântâna arteziană din Piața Avram Iancu

fanatana arteziana piata avram iancu

O altă fântână cunoscută este fântâna muzicală din Piața Avram Iancu, din fața Catedralei Ortodoxe. Ea a fost construită în anul 2007 în locul unei fântâni arteziene mai vechi. Ceea ce este spectaculos la această fântână este jocul luminilor și a apei, sincronizate cu melodiile fântânii.

Fântânile arteziene de pe Bulevardul Eroilor

fanatana arteziana bulevardul eroilor

Tot în centrul orașului, de data aceasta pe pietonalele de pe Bulevardul Eroilor se află alte două fântâni arteziene deosebite. Acestea sunt amenajate sub forma unui luciu de apă, care se revărsa când temperatura din aer crește.

Fântână arteziană din Piața Unirii

fanatana arteziana piata unirii

Cea mai recentă fântână arteziană din oraș este cea din Piața Unirii. Construirea ei a început în anul 2009 și a fost finalizată în 2012, odată cu finalizarea reabilitării zonei pietonale din Piața Unirii.

Fântâna arteziană din Piața Mihai Viteazu

fantana arteziana piata mihai viteazu

Cam la 10 minute distanță de mers pe jos, din centrul istoric al Clujului (unde se află fântânile arteziene din Piața Avram Iancu şi Piața Unirii) se află fântâna arteziană din Piața Mihai Viteazu. Aceasta este construită în timpul regimului comunist, în aceeași perioadă în care a fost construit și grupul statuar realizat de sculptorul Marius Butunoiu în anul 1976, care îl prezintă pe Mihai Viteazu călare pe un cal. Fântâna este amplasată în spatele celebrului monument.

Sursa si continuarea articolului pe BunaDimineata.ro/Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here