4 sfaturi pentru alegerea corectă a mașinii închiriate

0
1438

Serviciile rent-a-car sunt tot mai căutate în ultima vreme. O mașină închiriată îți oferă posibilitatea să ai un mijloc de transport la scară dacă mașina ta este în service sau dacă nu dispui deloc de una, să îți faci vacanțele în străinătate mai ușoare și să îți iei o problemă de pe umăr dacă chiar ai nevoie de o mașină și nu ai de la cine împrumuta. Dar, înainte de a alege una, trebuie să te uiți atent la toate costurile ascunse, care poate nu sunt trecute pe site-ul de unde te informezi și la următoarele aspecte:

1. Nevoile tale

Degeaba îți place o mașină frumoasă sau un model cât mai nou, dacă ea nu se încadrează în bugetul tău. Pentru asta, ia în calcul numărul de pasageri care vor călători cu tine și cât de multe bagaje veți avea, unde veți călători, perioada călătoriei și numărul șoferilor.

2. Clasificările companiei

Cu siguranță deja te-ai gândit la o mașină pe care ai vrea să o închiriezi și te-ai apucat să navighezi paginile web de prezentare a companiilor de închiriere mașini. Singura problemă pe care o poți întâmpina este clasificarea mașinii. Chiar dacă mașinile sunt aceleași, acestea pot fi încadrate în altă categorie, în funcție de specificațiile companiei, și să aibă un preț diferit.

3. Ora și data ridicarii/predării mașinii

Dacă alegii servicii de rent a car Cluj, trebuie să înțelegi că cel mai ușor mod de a avea o experiență plăcută este să respecți anumițe termene. De exemplu, este mai simplu să ridici și să predai mașina din același loc, la aceeași oră. Prețul este raportat la o zi (24 h), iar dacă tu ridici mașina dimineața la ora 8 și o predai după masă la ora 5 la o dată diferită, vei plăti în plus o zi de închiriere.

4. Costul real

Costul diferă de la o companie la alta, dar și de la o locație la alta. Dacă închiriezi din aeroport, există posibilitatea să plătești costuri extra față de ce ai plăti dacă ai prelua mașina din orice altă parte a orașului. Pe lângă asta, există costuri care nu sunt trecute în pliante și prezentări precum garanția, costuri extra pentru vârstă sau numărul de șoferi.

Sursă foto: Mirko Vitali/Dreamstime.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here