Cele mai multe unități de cazare din Cluj-Napoca sunt pensiunile

0
1971

Turismul din Cluj-Napoca este unul deosebit de înfloritor. Dovada acestui lucru o reprezintă miile de turiști care vizitează anual orașul din inima Transilvaniei, dar și numărul unităților de cazare în continuă creștere, care îi așteaptă pe turiști cu prețuri pentru toate buzunarele.

Piața unităților de cazare din Cluj este dominată de pensiuni, care par a avea un avantaj în ochii turiștilor prin prisma prețurilor avantajoase, a condițiilor de cazare excelente, precum și a amplasamentului acestora.

Explozia numărului pensiunilor în țara noastră a început de mai mulți ani. Spre exemplu, în 2012, numărul acestora era de aproximativ 4000 de unități în România, cu mult peste numărul hotelurilor, conform unui raport din acel an al Ministerului Turismului.

Cluj-Napoca este un oraș cu foarte multe obiective turistice interesante și urmărite de turiști, iar cei care vizitează orașul se orientează cel mai des spre pensiuni datorită faptului că acestea se află în proximitatea obiectivelor turistice de interes.

Chiar și în zona centrală a Clujului, turiștii care caută pensiuni Cluj pe internet, pot găsi pensiuni la prețuri deosebit de avantajoase, care oferă nenumărate beneficii. Pe lângă condițiile foarte bune și serviciile ireproșabile, turiștii aleg aceste unități de cazare și cu scopul de a economisi bani cu transportul spre obiectivele turistice.

O unitate de cazare centrală oferă acces direct, pietonal, spre foarte multe atracții turistice ale Clujului. Astfel, poate fi vizitat Parcul Central, Dealul Cetățuia, centrul vechi al orașului, Catedrala Ortodoxă, Catedrala Catolică, Piața Mihai Viteazul, Piața Unirii, Grădina Botanică, Teatrul Național ”Lucian Blaga”, sau statuia lui Avram Iancu din Piața Ștefan cel Mare.

Într-o singură zi, turiștii pot pune la punct un itinerariu care să străbată toate aceste puncte de interes ale orașului, fără să fie nevoiți să apeleze la mijloacele de transport în comun sau la companiile de taxi.

Turiștii care dispun de mașină personală aleg de multe ori pensiuni aflate în cartiere lăturalnice, unde pot găsi condiții foarte bune de cazare la prețuri mai mici decât cele din centru. Chiar și în zonele mărginașe, există multe obiective turistice interesante, iar accesul în zona centrală se poate face foarte ușor.

foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here