Ai luat o amendă de parcare în Cluj Napoca? Uite cum o plătești!

0
2903

Dacă ai luat o amendă de parcare în Cluj Napoca, uite care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a o achita.

Dacă atunci când te-ai întors la mașină te-ai trezit cu o „Notă de Constatare” la ștergătoare pe parbriz, care te anunta că:  „ Stimate conducător auto, vă informăm că ați încălcat prevederile Regulamentului de adminstrare a parcărilor publice……”, atunci îți spunem de la bun început că ai nevoie de răbdare! Multa răbdare până să îți rezolvi problema 🙂

Pe Nota de Constatare trebuie să fie trecute:

  • Numărul de înmatriculare a mașinii tale
  • Zona sau strada unde este parcată mașina ta
  • Ora la care s-a constatat ca nu aveai parcarea platită
  • Numele agentului constatator (cel care te-a încălțat cu amenda)
  • Semnătura agentului constatator

După tot textul prin care-ți explică ce ai încălcat prin faptul că nu ai plătit parcarea, jos, la final va fi trecută de mână adresa, data și ora la care trebuie să te prezinți personal pentru a ți se încheia procesul verbal de constatare.

De aici începe distracția!

În primul rând, trebuie să știi că doar la data și ora trecută pe Nota de Constatare îl vei găsi pe cel care ți-a dat amenda, în cazul în care nu poți să ajungi riști să nu-l mai găsești pentru ca el ulterior va merge pe teren să mai încalțe și pe alți conducători cu amenzi de parcare.

În al doilea rând, trebuie să găsești adresa, care de multe ori pentru localnici este o provocare, dar mai ales pentru cei care nu sunt din oraș. Locul în care trebuie să mergi diferă de la un sector la altul, adică, politiștii comunitari (cei care dau amenzile) sunt împărtiți pe zone ale Clujului și au anumite sedii unde vin pentru a întocmi procesul verbal. Deci, adresa o vei găsi trecută de mână de fiecare agent constatator.

După ce, într-un final, ai găsit locația și ți-ai ridicat procesul verbal de de constatare, cu acesta trebuie să mergi să faci plata la locațiile precizate de agentul constatator.

De reținut! Păstrează procesul verbal și dovada plății amenzii, deoarece de multe ori s-a întâmplat ca după un anumit timp oamenii să fie anunțați că de fapt plata amenzii nu a fost procesată și că trebuie să faci dovada sau să o plătești din nou.

Recomandările noastre sunt:

– folosește plata prin SMS, deoarece este mult mai simplă (vezi – Cum poți să plătești parcarea în Cluj Napoca?)

– să îți lași mașina la unitățile de cazare unde ești cazat și să folosești transportul în comun sau taxiul ( vezi aici care sunt pensiunile sau hotelurile cu parcare).

Sursa info: http://www.cazareclujnapoca.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here