10 motive să vizitezi Clujul – partea I

0
2698

Atunci când ne gândim la Cluj Napoca ne imaginăm un oraș situat pe cursul răului Someș, cu numeroase piețe vechi, parcuri verzi, locuri de distracție și obiective turistice de neratat. Pentru turiști este un loc special unde să poată cunoaște istoria Transilvaniei și unde să viziteze clădiri monument păstrate în cele mai bune condiții.

Dacă nu ai fost niciodată în Cluj Napoca și te-ai întrebat de ce merită vizitat, îți oferim 10 motive care te vor convinge instant să îți programezi un city break în inima Transilvaniei.

  1. Clujul este un oraș dinamic

Cluj Napoca găzduiește anual zeci de mii de studenți veniți din toată România, dar și din străinătate. Acești se adaugă la cei peste 300 de mii de clujeni, iar împreună însuflețesc orașul zi și noapte. În orice anotimp ai vizita Clujul, vei găsi un festival, o premieră de teatru, un târg, un congres sau o conferință la care să participi. Străzile orașului nu sunt niciodată goale, fiind mereu pline de oameni zâmbăreți, petrecăreți sau prietenoși.

  1. Viața de noapte cucerește pe oricine

Trebuie cel puțin o dată să guști din viața de noapte a orașului. Sunt zeci de baruri, cafenele și cluburi care sunt deschise până dimineața devreme și care își așteaptă clienții cu voie bună și muzică pentru toate gusturile. Centrul vechi este mereu plin de studenți și tineri dornici de distracție, iar aici vei găsi întotdeauna cu cine să îți petreci timpul.

  1. Poți vizita numeroase muzee

Nu îți ajunge o zi întreagă ca să vizitezi toate muzeele din Cluj Napoca. Poți alege dintre: Muzeul Farmaciei, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Muzeul de istorie a Transilvaniei, Muzeul Național de Artă, Muzeul Botanic, Muzeul Vivarium al UBB sau Casa Memorială Matei Corvin.

  1. Poți viziona în direct competiții sportiv

În Cluj Napoca sunt organizate numeroase competiții sportive. Poți viziona în direct meciurile echipelor de fotbal Universitatea Cluj și CFR Cluj, meciuri de handbal și baschet sau să participi la maratoane.

  1. Sunt organizate zeci de festivaluri renumite

La ce festival ai dori să participi anul acesta? Doar trebuie să te hotărâști și să rezervi cazarea. Poți alege dintre Electric Castle, Comedy Cluj, Festivalul Internațional de Stand-up Comedy, Delahoya, Transilvania Jazz Festival și multe altele.

Acestea sunt doar primele 5 motive pentru care merită să vizitezi orașul Cluj Napoca. Acuma că ai găsit motivele, trebuie doar să te hotărăști la o dată când să vii, să îți găsești cazare și să îți cumperi bilete de tren. Nu îți face probleme pentru deplasarea în interiorul orașului, deoarece sunt numeroase autobuze care te pot transporta în toate cartierele sau poți apela la o firmă de rent-a-car de unde să îți iei o mașină de închiriat în Cluj. Orice ai alege, asigură-te că vei avea parte de o vacanță memorabilă și că vei pleca cu amintiri frumoase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here