Gara CFR Cluj Napoca

0
5130

Gara CFR din Cluj Napoca a fost inaugurată în data de 7 septembrie 1870, fiind una dintre cele mai importante atracții turistice din oraș. Clădira a fost construită de firma engleză Warring după planurile arhitectului Karl von Gega, care a murit înainte ca proiectul să fie dus la capăt. Finanțarea lucrărilor a fost făcută de Societatea Căilor Ferate Ungaria de Est. Pe laturile gării se pot observa însemnele masonice, echerul și compasul. Clădirea a fost distrusă pe jumătate în Al Doilea Război Mondial și refăcută în anii 50. În prezent, clădirea și pasajele subterane au fost restraurate și modernizate pentru facilitarea accesului și siguranța călătorilor.

Cele peste 100 de trenuri care trec zilnic prin gara CFR Cluj Napoca oferă călătorilor rute directe spre orașele importante din România, zonele înconjurătoare, dar și spre Budapesta prin cele două trenuri internaționale zilnice. De asemenea, prin compania privată de transport se face legătura cu Oradea și cu Bistrița.

Gara CFR Cluj – Napoca

Adresa: Piața Gării nr. 1-3

Tel: 0264.432.001, 0264.536.238

Agenția CFR

Adresa: Piața Mihai Viteazu nr. 11

Tel: 0264.432.001

Localizare

Pentru a ajunge la Gara CFR Cluj Napoca cu mașina se ponește din Piața Unirii și se înaintează pe strada Regele Ferdinand și Strada Horea până în Piața Gării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here