Facultatea de Drept UBB

0
4892

Învățământul juridiciar din Cluj Napoca are o istorie de sute de ani, începând cu secolul al XVI-lea. Până în anul 1919 predarea s-a desfășurat în limbile latină, germană și maghiară, iar după unirea Transilvaniei cu România, predarea s-a făcut în limba română. În 1934 are loc unirea Facultății de Drept din Oradea cu cea din Cluj, corpul profesoral fiind completat cu cadre didactice de valoare.

În urma Dictatului de la Viena, Facultatea de Drept, împreună cu alte facultăți ale universității clujene, s-a mutat la Sibiu, revenind la Cluj după reintegrarea Transilvaniei de Nord în România. Timp de câțiva ani în Cluj Napoca au funcționat două facultăți de drept, cu predare în limba română în cadrul Universității Victor Babeș și cu predare în limba maghiară în cadrul Universității Janos Bolyai. În 1959 cele două universități, respective facultăți, s-au unit, dând naștere celei mai prestigioase universități din Transilvania, Universitatea Babeș Bolyai.

Facultatea de Drept din Cadrul Universității Babeș Bolyai oferă un program de studii principal cu durata de 4 ani la zi și la învățământ la distanță. În cadrul facultății funcționează trei catedre, și anume: Catedra de Drept Public, Catedra de Drept Privat şi Catedra de Știinţe Penale şi Criminalistică în care își desfășoară activitatea aproximativ 40 de cadre didactice și mai mulți profesori consultanți.

Localizare

Pentru a ajunge cu mașina la Facultatea de Drept se pornește din Piața Unirii spre strada Memorandumului. La intersecția cu strada Moților, în fața Primăriei Cluj Napoca, se face stânga pentru a ajunge pe strada Gheorghe Șincai. Pe aceasta se înaintează până la intersecție și se continuă drumul pe strada Republicii. Viraţi la stânga la Filiala Cluj-Napoca a Academiei Române pe Strada Avram Iancu, după 200 m pe partea stângă se găsește Facultatea de Drept.

Pe jos se pornește din Piața Unirii, iar pe lângă librăria Universității înaintați pe strada Universității. În capătul acesteia, pe partea dreaptă, se găsește Facultatea de Drept.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here