4 locuri unde poți admira un apus de soare superb în Cluj-Napoca

0
12731

Apusul este unul dintre cele mai frumoase momente ale zile pe care ni le poate oferii natura. Indiferent de unde îl privești, acesta are un farmec aparte și ce ar putea fi mai romantic decât să te plimbi seara la apusul soarelui împreună cu cineva drag.

Cluj-Napoca are numeroase locuri în care poți admira acest moment unic al fiecărei zi. Unul dintre aceste locuri este Cetățuia, foarte cunoscută și sub denumirea de Belvedere datorită poziționări ei pe un deal de unde se poate admira o priveliște minunată asupra orașului. Însă locul nu îți oferă doar o panoramă superbă asupra centrului istoric al vechiului oraș de pe malul Someșului, ci și o o imagine superbă a apusului soarelui, dacă ajungi seara aici. Din acest punct al Clujului poți urmării deplasarea soarelui spre apus până când acesta dispare după clădirile vechi ale orașului.cluj-apus

Un alt loc de unde poți admira apusul soarelui în Cluj-Napoca este Parcul Central. Dacă îți place să te plimbi și ai ajuns seara în Parcul Central merită să te oprești să privești reflexia soarelui la apus în lacul din parc. Poți să te oprești pe una dintre băncuțele din apropiere, să te așezi pe iarba de pe marginea lacului sau chiar să faci o plimbare cu barca pe lac și să privești în apă cum soarele, împreună cu razele lui roșiatice precum focul, sunt „stinse” de apă până când acesta dispare de tot lăsând loc Lunii cu alaiul ei de stele.

Apusul soarelui se vede minunat și de pe podurile de peste Someș. În centrul orașului există numeroase astfel de poduri, unele mai circulate, altele mai puțin circulate. Dacă vrei să trăiești o experiență de neuitat legată de acest moment al zilei îți recomand să alegi un pod care oferă o vizibilitate cât mai mare asupra orizontului, cum este spre exemplu podul din apropierea Stadionului Cluj Arena și a Sălii Polivalente. Este o senzație minunată să simți briza apei curgătoare cum îți adie prin păr și să privești în orizont cum impunătorul „stăpân al zilei”,    Soarele, este „înghițit” de apă și apoi să privești cum, în locul său, răsar pe rând stelele și Luna.cluj-apus-de-soare

Un ultim loc de unde ți-aș recomanda să privești apusul soarelui, dacă ai posibilitatea să ajungi acolo, este Dealul Feleacului. De aici poți vedea o panoramă de ansamblu asupra întregului oraș așezat la poalele Feleacului, nu doar a centrului istoric, așa cum se întâmplă în cazul Cetățuiei. Panorama este superbă cu atât mai mult cu cât vei surprinde cu privirea și o livadă imensă printre pomii căreia poți zării frânturi din marile clădiri ale orașului. Din vârful Dealului Feleaculului poți admira cum razele roșiatice ale soarelui cad peste copaci din livadă și peste oraș. Privind în orizont, vei vedeai cum soarele se îndepărtează, făcându-se tot mai mic până când va dispărea dincolo de oraș. Odată lăsat întunericul vei putea admira panorama orașului noaptea, unde în depărtare se văd luminile colorate ale caselor, dar și șoselele pline de mașini.

Vezi aici alte locuri poți să descoperi in Cluj Napoca.

Foto by:  Andrei Bucin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here