Cum să conduci în siguranță – Partea 1

0
2107

Atunci când te urci la volan, este necesar să cunoști anumite lucruri despre drumul pe care îl vei parcurge, condițiile meteo și să anticipezi problemele care pot să apară. Siguranța ta, a pasagerilor și a celorlalți participanți la trafic trebuie să fie prioritatea ta numărul unu. Indiferent dacă călătorești cu mașina ta personală sau cu o mașină închiriată, trebuie să te asiguri că vei ajunge la destinație în siguranță.

  1. Nu uita să mănânci înainte să pleci la drum

Înainte de a pleca la drum este indicat să mănânci bine, pentru că nu întotdeauna vei avea unde să te oprești. Fii atent și la consumul de cafea, chiar dacă îți oferă senzație de sațietate, aceasta se diminuează destul de repede, iar foame se va instala rapid.

  1. Fă câteva pauze

Pauzele sunt necesare, chiar dacă te oprești numai 10 minute. Fă o pauză cel puțin o dată la două-trei ore ca să îți regenerezi energia și ca să te ridici un pic de pe scaun. Dacă simți că îți este somn, nu condu în continuare, ci fă o pauză de 30 de minute de somn, după care îți poți continua drumul liniștit.

  1. Fă schimb cu persoana de lângă tine

Dacă pleci la drum mai lung, împarte condusul cu încă cineva, dacă este posibi. Este mult mai ușor să conduceți pe rând, iar astfel veți reduce amândoi din oboseală.

  1. Oprește în afara carosabilului

Cele mai multe drumuri îți oferă posibilitatea să oprești în parcări amenajate. Dar dacă nu găsești un asemenea loc, atunci oprește în afara carosabilului pentru a evita anumite accidente.

  1. Evită conversațiile la telefon

Nu este deloc recomandat să vorbești sau să scrii mesaje la telefon atunci când conduci, dar dacă totuși trebuie asigură-te că ai la îndemână o pereche de căști care să îți ușureze munca.

  1. Nu bea alcool și condu

Pe lângă faptul că dacă ești prins riști o amendă usturătoare și dosar penal, alcoolul, oricât de mică ar fi cantitatea, îți micșoarează considerabil puterea de concentrare și atenția.

  1. Verifică condițiile meteo înainte de a porni la drum

Dacă vremea nu este favorabilă și călătoria ta nu este urgentă, încearcă să o amâni până condițiile meteo îți oferă posibilitatea să călătorești în siguranță.

  1. Urmărește știrile din trafic

Radioul este cea mai bună sursă pentru a afla informații utile despre traseul tău sau anumite probleme care pot apărea pe drum. Astfel, vei putea să îți modifici traseul din timp, să eviți aglomerarea sau diferite obstacole.

foto:  rent a car cluj cutie automata

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here