Trei mijloace de transport ideale pentru oraș

0
1499

Transportul este una dintre principalele lucruri de care trebuie să te interesezi atunci când călătorești într-un alt oraș. Iar, dacă urmează să ajungi pentru prima oară în acel loc mijlocul de deplasare îți poate da mai multe bătăi de cap, dacă nu te interesezi din timp cu ce vei circula. Totuși, dacă ajungi într-un oraș mare, așa cum este Cluj-Napoca, nu trebuie să îți faci mari probleme în legătură cu acest aspect al călătoriei tale, deoarece aici poți alege între mai multe mijloace de transport. În cele ce urmează, îți prezint trei dintre acestea.

Transportul în comun

În toate orașele mari există mijloace de transport pe numeroase rute, ce acoperă toate zonele importante ale orașului. În plus, în Cluj-Napoca ai la dispoziție și transport metropolitan, cu care poți ajunge în localitățile din apropierea orașului. Autobuzul, troleibuzul sau tramvaiul sunt ideale dacă îți dorești un mijloc de transport ieftin pentru a ajunge la destinația finală. Partea proastă cu acestea este însă faptul că ele au programe de circulație fixe. Iar, dacă în oraș mijloacele de transport în comun au o frecvență mai deasă de circulație, în zonele metropolitane situația se schimbă, astfel încât, dacă trebuie să călătorești lângă Cluj-Napoca, îți recomand să te interesezi din timp în legătură cu acest aspect, dacă vrei să ajungi la timp într-o anumită locație.

Mașina închiriată

Dacă pe durat vizitei tale în Cluj-Napoca trebuie să faci numeroase drumuri și în afara orașului, însă nu îți permite timpul să aștepți după mijloacele de transport în comun, o soluție pentru a te deplasa rapid, în orice zonă din județ, este să închiriezi o mașină. Avantajul este că ai la dispoziție numeroase posibilități de închirieri auto Cluj.

În plus, în afara faptului că te poți deplasa mai rapid oriunde dorești, indiferent de program, mașina este un mijloc de transport comod și cu ea poți transporta și alte obiecte de care ai nevoie pe parcursul vizitei tale, cum ar fi laptopul, mape, bannere sau orice alte lucruri.

Taxiul

Taxiul poate fi varianta cea mai comodă, în cazul în care nu vrei să conduci, dar și mai costisitoare, mai ales dacă ai de făcut drumuri în apropierea orașului. Totuși, acesta este un mijloc de transport ideal dacă ai de făcut drumuri prin oraș, pentru că poți ajunge mai repede la destinație, comparativ cu troleibuzele sau cu autobuzele și nu trebuie să îți bați capul cu găsirea unui loc de parcare. De asemenea, poți apela la un taxi și pentru ieșirile în oraș, seara, cu colegii pentru că acesta are un program non-stop, deci nu trebuie să îți faci griji de ora la care te vei întoarce la cazare.

În concluzie, dacă trebuie să călătorești în Cluj-Napoca, aici poți alege între cel puțin trei mijloace de transport prin oraș, în funcție de nevoile tale deplasare și de confort pe care ți-l dorești pentru perioada în care vei sta aici.

 Sursă foto: © Abdelmoumen Taoutaou | Dreamstime.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here