Poți să plătești transportul în comun din Cluj Napoca prin SMS

0
1908

Clujenii și turiștii care vizitează orașul pot achita contravaloarea unei călătorii prin SMS, fără să fie nevoiți să mai treacă pe la ghișee pentru cumpărarea unui bilet. Compania de Transport Public Cluj-Napoca (CTP) oferă această posibilitate din rețelele mobile Orange, Vodafone și Digi Mobil.

Numărul la care trebuie să trimiți SMS este 7478, respectând condițiile de mai jos.

Transportul urban

Pentru 1 călătorie trebuie să trimiți prin SMS numărul liniei și să aștepți primirea mesajului de confirmare. Astfel, vei obține un cod care îți validează călătoria pe linia indicată, timp de 45 de minute. În mesajul de confirmare va fi specificată și ora la care expiră plata.

Costul pe SMS este de 0.5 euro + TVA.

Pentru mai multe călătorii pe toate liniile din Cluj, valabile timp de o oră, trebuie să trimiți SMS cu litera T. După primirea mesajului de confirmare, vei avea acces pe toate liniile timp de o oră.

Costul pe SMS este de 0.9 Euro + TVA.

Pentru un abonament pe o zi valabil pe toate liniile trebuie să trimiți SMS cu litera A, iar după mesajul de confirmare vei avea călătorii valabile timp de 24 de ore pe orice linie.

Costul pe SMS este de 2.60 Euro +TVA.

Transportul Metropolitan (transport în toate localitățile deservite de CTP)

Pentru 1 călătorie de 40 de minute pe toate liniile din zona metropolitană și urbană trebuie să trimiți SMS cu textul M40 și să aștepți mesajul de confirmare.

Costul pe SMS este de 0.9 Euro + TVA.

Pentru 60 de minute pe toate liniile din zona metropolitană și urbană trebuie să trimiți prin SMS textul M60.

Costul pe SMS este de 1.53 Euro + TVA.

Pentru 80 de minute pe toate liniile din zona metropolitană și urbană trebuie să trimiți textul M80 prin SMS la 7478.

Costul este de de 1.8 Euro + TVA.

Pentru un abonament de 1 zi (24 de ore) pe toate liniile din zona metropolitană și urbană trebuie să trimiți textul MA prin SMS.

Costul este de 4 euro + TVA.

În caz de control, tot ce trebuie să faci este să prezinți controlorului codul de confirmare primit. După efectuarea controlului, vei primi un al doilea SMS de confirmare cu codul care trebuie prezentat controlorului.

Avantajele plății prin SMS sunt următoarele:
– Nu te mai deplasezi la ghișee.
– Nu ai nevoie de numerar pentru a face achiziția
– Valoarea biletului poate fi decontată integral, deoarece aceasta va apărea pe factura emisă de operatorul de telefonie.
– Confirmarea o primești în maximum 25 de secunde.
– Nu depinzi de orarul de funcționare al caselor de bilete
– Atunci când achiziționezi pentru zona metropolitană te poți deplasa și în oraș în limita timpului pentru care plătești.

Sursa: CazareClujNapoca.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here