De ce e importantă locația unității de cazare

0
1918

Unul dintre cele mai importante detalii la care se uită turiștii înainte să închirieze o cameră într-o unitate hotelieră este locația acesteia în raport cu obiectivele pe care aceștia doresc să le viziteze. Însă de ce este acesta un detaliu atât de important? Haide să descoperim împreună, în cele ce urmează.

Proximitatea față de obiectivele turistice majore

De cele mai multe ori, turiștii caută să viziteze cât mai multe dintre obiectivele turistice dintr-un oraș. Aceștia vor să viziteze cât mai mult, într-un timp cât mai scurt, motiv pentru care își vor îndrepta atenția spre o unitate de cazare care să se afle la o distanță relativ mică de majoritatea dintre acestea. Astfel, ei vor putea să viziteze muzee, monumente sau parcuri într-un timp scurt, fără să se îngrijoreze că se îndepărtează prea mult de locul unde sunt cazați.

Siguranță

Un alt aspect extrem de important pentru turiști este siguranța zonei în care se află locul unde aceștia se cazează. Într-un oraș mare, precum Clujul, călătorii vor opta mai degrabă pentru o pensiune 3 stele Cluj care se află în zona centrală, decât pentru una care se află la marginea orașului. Asta pentru că, în marile orașe, cartierele mărginașe sunt deseori asociate cu zonele mai periculoase. Desigur, un alt aspect de luat în considerare în zona centrală sau zona turistică a orașului este probabilitatea să existe hoți de buzunare, care să își îndrepte atenția spre turiști. De aceea, este important ca locul unde își lasă toate lucrurile cu care au călătorit să fie unul care le poate oferi siguranță.

Proximitatea față de interesele călătorului

Desigur, locația cazării nu este importantă doar pentru cei care călătoresc pentru dragul de a fi turist. Locul în care este amplasată pensiunea este important mai ales pentru cei care călătoresc cu un interes specific în minte. Dacă mergi în Cluj pentru o activitate specifică, pentru a rezolva câteva probleme sau pentru a încheia o afacere, vei vrea ca pensiunea sau hotelul la care te cazezi să fie aproape față de locurile în care ai treabă și, în același timp, să fie aproape și de locuri unde ai putea să îți petreci timpul liber pe care îl ai la dispoziție în timpul șederii tale.

În cele din urmă, importanța locației în care te cazezi are de-a face cu scopul vizitei tale în oraș și cu raportul dintre preț și distanța pe care ești dispus să o parcurgi de la cazare la punctul de interes al călătoriei tale.

Sursa foto: © Ming Kai Chiang | Dreamstime.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here