3 situații în care poți închiria o mașină pentru concediu

0
1870

Există numeroase situații în care vrem să ajungem în diferite locuri, în concediu, însă nu avem tot timpul la îndemână mijloace de transport care să ne ducă la destinația dorită. Printre cele mai comune situații pe care oamenii le întâmpină în acest caz sunt deplasarea în localități mai izolate, în special în zonele munte, unde nu au stații nici autocarele, nici trenul sau deplasarea prin țară atunci când vin în concediu din străinătate, însă nu s-au întors cu mașina personală. În aceste cazuri, cea mai bună soluție ar fi închirierea unei mașini.

Deplasarea prin țară

Cea mai comună situație în care cineva poate apela la o agenție rent a car este atunci când se întoarce în România, în concediu, din străinătate cu avionul și are nevoie de o mașină cu care să se poată deplasa la destinația finală, dar și prin țară pe durata șederii aici. Pentru românii din Franța, care aterizează pe aeroportul din Cluj-Napoca, o posibilitate ar fi să închirieze o mașină cu care să poată ajunge la destinația finală. Avantajul închirieri unui autovehicul de la aeroport este că îl poate preda în momentul când pleacă cu avionul înapoi în Franța, astfel fiind scutit de alte drumuri, în plus, pentru returnarea mașinii.

Excursii la munte

Pasionații de excursii la munte știu deja că se întâmplă adesea ca în localitățile mai izolate de la poalele muntelui să nu ajungă tot timpul autocarele, acestea oprind doar la șoseaua principală. Cu siguranță aceștia au trăit câteva astfel de experiențe, fiind nevoiți să meargă pe jos, cu rucsacul în spate, până la localitatea de cazare sau zona de campare. În unele cazuri drumul poate dura câteva zeci de minute, în alte cazuri câteva ore. Pentru a fi scutiți de acest drum, ce poate devenii destul de obositor și neplăcut vara, atunci când trebuie să mergi pe jos în căldură, puteți închiria o mașină cu care să ajungeți până la destinația de munte dorită și abia de acolo să începeți drumeția pe jos, până în vârful acesteia.

Destinațiile turistice izolate

În afară de munte, în țara noastră există numeroase alte destinații turistice naturale situate mai departe de drumul principal. Și în aceste locuri, în cazul în care nu sunt amenajate resorturi care să pună la dispoziția clienților mijloace de transport, veți avea nevoie de o mașină, iar dacă nu aveți un autoturism personal, puteți apela la o agenție rent a car. Avantajul este acela că puteți să vă alegeți mașina în funcție de drum și de nevoile voastre.

Sursă foto: ©Emicristea | Dreamstime.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here