Cum alegi o agentie de turism ?

0
2055

Atunci când vrei să pleci în vacanță este foarte important să alegi o agenție de turism care să îți înțeleagă dorințele, pe care tu trebuie să i le comunici cât mai concret, astfel încât să îți ofere varianta optimă de vacanță. O agenție înclinată spre satisfacția clientului va pune mereu întrebări privind dorințele tale, bugetul alocat, alegerea vacanțelor anterioare, modul în care clientul dorește să își petreacă timpul: unul mai activ sau odihnitor – pentru a-ți putea găsi și oferi varianta cea mai potrivită de vacanța in raport cu cerințele și disponibilitățile la momentul respectiv. O agenție orientată spre satisfacția clientului, nu-ți va vinde un hotel cu referițe slabe, chiar dacă îl ceri în mod expres, aceasta te va informa cu privire la ce riscuri îți asumi alegând un astfel de hotel.

Înainte de a achiziționa vacanța dorită sunt câteva informații pe care ar trebui să le să le verifici despre agenția de turism cu care vrei să colaborezi. Verifică întotdeauna dacă agenția de turism este licențiată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului. Este obligatoriu ca fiecare agenție să aibă expusă licența la vedere, în sediu. Verifică datele fiscale ale acesteia pe www.mfinante.ro – informații fiscale persoane juridice, data ultimului bilanț depus.

Un aspect foarte important de luat în calcul sunt partenerii touroperatori locali și internaționali cu care agenția colaborează. O agenție care dorește siguranță pentru turisții ei, va colabora doar cu parteneri de încredere, concerne internaționale, touroperatori cu o istorie în turism care garantează servicii de calitate. De asemenea, colaborarea directă a agenției cu aceștia, cum ar fi Grupul german REWE Touristik – Dertour, Meier’s …etc. reprezintă un motiv de încredere întrucât, aceste concerne impun condiții stricte pentru colaborare, garanții și seriozitate.

Faptul că agenția de turism este sau nu membră a unei organizații sau asociații private în turism, nu îți asigură un surplus de siguranță. Aderarea la aceste organisme este o opțiune a agenției de turism în cazul în care consideră că i se oferă un aport real de siguranță și beneficii pentru clienții agenției.

Vechimea pe piață este, de asemenea, un factor important în alegerea agenției de turism. Dar asta nu înseamnă că agențiile de turism mai noi infiintate nu pot să îți ofere vacanța visurilor tale. Un plus îl reprezintă prezența la târguri și evenimente turistice.

Verifică ofertele altor agenții. În primul rând, tarifele ofertelor sunt prezentate diferit. Agențiile orientate spre client îți comunică tariful cu toate taxele incluse, existând astfel o transparență asupra costurilor complete a sejurului tău. Fii atent la ce include și ce nu include tariful. Aceasta pentru a nu creea confuzii.

Dacă observi o diferență între 10 si 30% în plus (în funcție de produs) între cele două tarife, este posibil ca agenția să îți vândă pachetul la prețul de cost, adică fără comisionul agenției, ceea ce ar trebui sa fie un semn de întrebare pentru tine. Acest lucru înseamnă că agenția este nevoită oarecum să vândă cu orice preț, ceea ce nu-i poate asigura viabilitate și nici ție garanția serviciilor contractate. Dacă ai orice nelămurire nu ezita să întrebi.

Agențiile serioase de turism îți vor răspunde la toate întrebăriile și îți vor oferi toate detaliile necesare.

Nu în ultimul rând, întrebă-ți prietenii și cunoștințele care au fost în vacanțe prin agenția de turism aleasă de tine. Aceștia pot să îți dea o părere mai subiectivă, privind consultanța oferită, ce au primit în raport cu ceea ce li s-a prezentat, care a fost implicarea și susținerea agenției în cazuri neprevăzute. Iar odată ce ai căpătat încredere într-o agenție de turism, este în beneficul tău să îi rămâi fidel în continuare, pentru a beneficia de avantajele viitoare ce decurg de aici.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here