Statuia lui Mihai Viteazul (Piaţa Mihai Viteazul)

Statuia lui Mihai Viteazul (Piaţa Mihai Viteazul)

0 945

Statuia lui Mihai Viteazul din Cluj Napoca este o operă a sculptorului Marius Butunoiu și a fost inaugurată la mijlocul anilor 1970.

[nggallery id=47]

Mihai Viteazul a fost domn al Ţării Româneşti, cel care a unit pentru prima dată cele trei provincii românești (Ţara Românească, Moldova și Ardeal) în anul 1600.

Localizare

Statuia este amplasată în mijlocul pieței care îi poartă numele, fiind înconjurată de un mic parc în formă triunghiulară cu spații verzi și bănci.

[google-map-v3 width=”90%” height=”250″ zoom=”15″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”46.774256,23.590747{}obiective-turistice.png” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

În spatele acesteia se află vechiul Cinema Republica, locul unde anual se desfășoară festivaluri de film, cel mai cunoscut fiind Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF).

Articole Asemanatoare

0 1219

1 6042

Fara Comentarii

Lasa un Raspuns