Fagetul Clujului – Pădurea Făget

Fagetul Clujului – Pădurea Făget

4 5933

Pădurea Făget din Cluj Napoca este zonă naturală protejată și monument al naturii de interes național, cuprinde arborei gorun și fag. Suprafața ariei protejate este de 10 ha și conservă specii naturale și habitate importante din punct de vedere faunistic, floristic și forestier. Poate fi vizitată în scop științific, educativ şi de agrement, oferind posibilităţi de turism și agrement de week-end în împrejurimile Clujului.

Este una dintre cele mai frecventate zone din împrejurimile orașului unde clujenii ies în weekend la iarbă verde.

Localizare și Acces

[google-map-v3 width=”90%” height=”250″ zoom=”15″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”46.747272,23.572197{}atractii-naturale.png” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Pădurea Făget poate fi traversată cu mașina sau bicicleta mergând pe următorul traseu: dinspre cartierul Zorilor sau Bună-Ziua, la ieșirea din oraș spre Turda se face dreapta la sensul giratoriu înainte de ieșirea din oraș, pe drumul Strada Fagetului. La intersecția străzii Făgetului cu drumul Sf. Ion se face din nou dreapta și se urmează drumul șerpuitor prin zona împădurită, trecând de Izvorul Sf. Ion până se ajunge în capătul cartierului Mănăștur pe strada Primăverii. Traseul are în jur de 12 Km.

Coordonate GPS

46.731272 (lat.), 23.567219 (long.)

Articole Asemanatoare

0 1539

4 Comentarii

 1. Este cel mai mare pacat ca aceasta minunata padure a ajuns la batjocul „de interes national”! Cum s-a putut ajunge la asa un punct ca aceasta padure minunata sa fie umpluta cu gunoaie, si ca oamenii sa-si construiasca monstrozitatiile de case pana aproape de padure? Abia ieri am facut o plimbare prin padurea Faget, iar muzica de manele s-a auzit pana dincolo de iesirea din padure, spre Calea Turzii.
  Este o durere de suflet de a vedea cum autoritatiile neglijeaza protectia acestei minunat rezervat natural, lasand-ul pe urma celor care nu au invatat sa pretuiasca frumusetea naturii!
  O mare rusine!

 2. Este cel mai mare pacat ca aceasta minunata padure a ajuns la batjocul „de interes national”! Cum s-a putut ajunge la asa un punct ca aceasta padure minunata sa fie umpluta cu gunoaie, si ca oamenii sa-si construiasca monstrozitatiile de case pana aproape de padure? Abia ieri am facut o plimbare prin padurea Faget, iar muzica de manele s-a auzit pana dincolo de iesirea din padure, spre Calea Turzii.
  Este o durere de suflet de a vedea cum autoritatiile neglijeaza protectia acestei minunat rezervat natural, lasand-ul pe urma celor care nu au invatat sa pretuiasca frumusetea naturii!
  O mare rusine!

 3. Pdurea este super dar turistii care vin in weekend la iarba verde sunt dezastruosi,canta manele dau la maxim difuzoarele chiar si noaptea tarziu se imbata,tipa lasa mizerie deranjeaza si pe cei care locuiesc in zona,nu mai zic de pasarelele padurii.Educatia populatiei lasa de dorit.Nu este semnal telefonic de nici nu poti reclama.

 4. Pdurea este super dar turistii care vin in weekend la iarba verde sunt dezastruosi,canta manele dau la maxim difuzoarele chiar si noaptea tarziu se imbata,tipa lasa mizerie deranjeaza si pe cei care locuiesc in zona,nu mai zic de pasarelele padurii.Educatia populatiei lasa de dorit.Nu este semnal telefonic de nici nu poti reclama.

Lasa un Raspuns