Cum să conduci în siguranță – Partea 2

0
2033

Este foarte important să te simți în siguranță atunci când ești la volan și pornești la drum. Tocmai pentru asta, ți-am pregătit un mic ghid de conducere preventivă care să te ajute în fiecare călătorie a ta cu mașina fie că este a ta personală, fie una închiriată. Pentru a închiria o mașină poți folosi datele de contact de pe site-urile oficiale de rent a car. Poți citi prima parte aici Cum să conduci în siguranță. Partea 1, iar azi ți-am pregătit a doua parte.

  1. Ține o hartă mereu la tine

Chiar dacă ai telefon cu GPS sau un GPS separat, nu strică să ai o hartă la tine pentru orice eventualitate. Ai grijă numai să fie o hartă actuală, cu drumurile noi înființate sau desființate.

  1. Cunoaște mașina înainte să pornești la drum

Este de ajuns să faci câteva ture prin oraș sau în jurul blocului pentru a te familiariza cu mașina, în special dacă este una închiriată sau este nouă. Înainte de toate, familiarizează-te cu butoanele și manetele de lângă volan, cu poziția scaunului și, în general, cu tot ceea ce vei avea nevoie ca să conduci în siguranță.

  1. Nu îți lăsa bunuri de valoare la vedere

Este indicat să nu îți lași deloc bunuri de valoare în mașină, însă unele le poți pune în portbagaj sau torpedou, unde nu se văd.

  1. Informează-te asupra regulilor de circulație

Această regulă este necesară mai ales atunci când călătorești într-o altă țară. Deși regulile de circulație sunt asemănătoare, în unele țări există posibilitatea să fie alte reguli.

  1. Fă o inspecție a mașinii

Înainte de a te porni la drum, verifică dacă ai trusă de prim ajutor, roată de rezervă, triunghiuri, stingător, dacă roțile sunt cele potrivite pentru deplasarea ta, lichidele să fie la nivel optim, luminile în stare bună de funcționare și dacă ai rezervorul plin.

  1. Economisește combustibil

Pentru a economisi combustibil, încearcă să te deplasezi cu o viteză constantă și să eviți accelerările bruște și multe frâne. De asemenea, poți economisi combustibil și dacă elimini greutatea în plus.

  1. Fă plinul și alimentează constant

Dacă pleci la drum lung, este indicat să faci plinul, pentru că nu poți să știi niciodată dacă vei găsi sau nu o benzinările pe drum. Evită să scazi sub un sfert de rezervor pentru a te putea deplasa în liniște, fără să te stresezi că ți se termină combustibilul, iar tu încă nu găsești un loc de unde să alimentezi.

  1. Nu uita să te aprovizionezi

Înainte de a porni la drum, aprovizionează-te cu tot ce ai nevoie, pentru că în benzinării totul este mai scump. Cumpără apă, diferite gustări și băuturi răcoritoare, dar și lucruri mai practice dacă ai nevoie precum trusă de prim ajutor, roată de rezervă, lichide, lanternă, pături și lanțuri de tractare.

Nu uita că siguranța este primordială pentru tine și pasagerii din mașină, așa că asigură-te că pornești la drum cu toate cele necesare la tine și cu mașina gata de călătorie. Ține cont de sfaturile noastre, astfel încât să ai o călătorie plăcută și sigură. Drum bun!

foto: mașini de închiriat cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here