Timp Liber
In sectiunea Timp Liber veti gasi recomandari si locuri unde iti poti petrece timpul liber in oras.

0 1683

Echitația este un sport cu vechime în județul Cluj. Primul centru ce echitație de aici a fost înființat în anul 1902 în localitatea Jucu.

Nobilii și regii români sau străini veneau aici pentru a-și alege caii pe care apoi îi foloseau atât pentru paradă, cât și pentru război. Mai târziu, caii de rasă crescuți și dresați în Cluj au câștigat concursuri internaționale de renume, poziționându-se pe primele locuri alături de cai din țările occidentale cu tradiție în hipism.

0 1588

Un film bun reușește întotdeauna să-ți transmită o stare, un sentiment sau o emoție. Chiar dacă vorbim de comedii, drame sau filme biografice, acestea sunt menite să ne destindă și să ne relaxeze atunci când  le vizionăm singuri sau alături de persoane dragi.

Orașul Cluj Napoca oferă cinefililor 4 cinematografe care prezintă filme internaționale și românești de diferite genuri.

Complexul cinematografic Cinema City, situat în complexul comercial Iulius Mall, este cel mai mare operator de cinematografe multiplex din Europa Centrală și de Est. În Cluj Napoca cinematograful a fost deschis în data de 24 octombrie 2008. Sunt 10 săli de cinema, dintre care 6 săli digitale 3D, care întrunesc 1670 de locuri.

Multiplexul oferă tehnologie de ultimă generație într-un mediu premium, prin săli de cinema confortabile, dotate cu cele mai moderne echipamente, folosind proiectoare Kinoton și Christie, având sunet Dolby Digital Surround. Cinematograful beneficiază și de 2 bufete de popcorn și răcoritoare, o cafenea de incintă, lift interior și rampă mecanică pentru accesul persoanelor cu dizabilități.

În capătul orașului, la ieșirea spre Oradea, în incinta Polus Center, se află al doilea complex cinematografic Cinema City. Cinematograful oferă 8 săli de cinema în care se pot viziona diferite filme, inclusiv în formatul 3D.

Cinematograful Victoria, situat pe strada Eroilor la nr. 51, este un cinematograf aparte. Iubitorii de artă și  cultură vor găsi întotdeauna un film bun în programul cinematografului vechi de peste 100 de ani. Proiecțiile de artă, filme clasice, românești și internaționale, filmele independente și experimentale sunt menite să revigoreze sălile de cinema prin susținerea artei și stimularea schimburilor culturale, educaționale și artistice cu alte țări. Cinematograful Victoria este, de asemenea, una dintre principalele locații pentru Festivalul Internațional de Film Transilvania și pentru Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj.

Încă din aprilie 1998 cinematograful Republica a fost dotat cu sistem de sonorizare Dolby-Stereo. Acest sistem asigură o reducere importantă a zgomotului de fond, iar efectul de stereospațialitate este mult mai accentuat prin cele 24 de difuzoare prezente în sală. La data de 27 ianuarie 2011 cinematograful a fost redenumit “Florin Piersic”, după ce în prelabil a fost modernizat atât interiorul, cât și exteriorul.

Cinematograful are o capacitate de 762 de locuri pe două nivele, care permite vizionarea filmelor în 3D. Bilete au preț standard de 10 lei, între orele 14:00 și 20:00, și 15 lei pentru spectacolele de la ora 23:00.

Pentru deplasarea eficientă la/de la cinematografe, recomandăm mașini de închiriat în Cluj Napoca. Astfel, reduceți timpul de așteptare la transportul în comun și puteți să ajungeți mai repede acasă sau în locul unde sunteți cazați chiar și la orele târzii ale zilei.

foto

O dată ce am intrat în luna iulie, vara pare că s-a instalat pe meleagurile ardelene, în ciuda ocazionalelor zile ploioase care strică planurile turiștilor și weekendurile localnicilor. Dar dacă facem abstracție de ele și ne plănuim ieșirile la plajă sau în natură conform predicțiilor meteo, putem avea parte de weekenduri plăcute pe care le putem transforma în adevărate mini concedii.

Indiferent dacă te afli deja în Cluj sau plănuiești să ajungi în capitala Ardealului, iată mai jos două locații din apropierea orașului unde poți evada pentru câteva zile. Ambele au legătură directă cu apa, deoarece apa ne atrage cel mai mult în anotimpul călduros. Este vorba despre Băile Cojocnei și despre Lacul Tarnița. Iată mai jos câteva detalii despre fiecare dintre acestea.

Băile Cojocnei este o stațiune balneo-climaterică aflată în partea de est a comunei Cojocna din județul Cluj, chiar lângă Pârâul Valea Sărată. Aici vei găsi lacurile saline Toroc și Lacul Mare, a căror apă tratează afecțiunile reumatismale precum artroze, tendinoze, poliartroze spondiloze, dar și afecțiuni endocrine și ginecologice. În Lacul Mare, denumit și Lacul Băilor, salinitatea apei este de 109,8 gr/l. Stațiunea Băile Cojocnei se află la 22 de kilometri de Cluj și a fost modernizată în ultimii ani cu fonduri europene, oferind turiștilor condiții deosebite la momentul actual.

Lacul Tarnița se află în comuna Gilău din județul Cluj, la 27 de kilometri distanță, și este un lac de acumulare care prezintă peisaje senzaționale. Frumusețea zonei este faimoasă printre turiști și clujeni, care deseori o aleg pentru o destinație de weekend. Pe lângă oportunitățile de scăldare, aici poți apela și la activități de relaxare la iarbă verde sau la plimbări în natură care îți vor îndepărta stresul zilnic.

Cea mai bună modalitate de a te bucura într-un weekend de una dintre aceste două locații (sau chiar și de amândouă) este cu ajutorul mașinii. Dacă nu dispui de una personală, poți închiria o mașină la prețuri foarte avantajoase, beneficiind astfel pentru câteva zile de confortul, intimitatea și independența unui autoturism personal.

Poți închiria mașini din Cluj, dar poți comanda un autoturism și la aeroportul din Târgu-Mureș, în cazul în care ai această nevoie. Serviciul de rent-a-car îți asigură mobilitatea necesară pentru a te deplasa pe traseele județului Cluj și din țară extrem de rapid și convenabil, economisind timp și bani.

Sursă imagine

0 1153

În curând, intrăm în perioada de vară şi a vacanţelor mult aşteptate. Fie că plecăm la munte sau la mare, fie dacă alegem să vizităm o altă ţară sau dacă pur şi simplu campăm câteva zile pe marginea unui lac, momentele libere şi oamenii din jurul nostru definesc reuşita unui concediu.

Fiecare vacanţă trebuie să fie unică, din care să rămânem cu amintiri de neuitat şi cu gândul că am profitat din plin de ea, distrându-ne sau relaxându-ne. Iar pentru că tehnologia a evoluat într-un ritm alert în ultimii ani, aceasta ne permite să trăim momente unice şi să ne bucurăm de concediu în cu totul alt mod, fără a ne face griji că se descarcă bateria telefonului sau că nu reuşim să surprindem momentele importante. Vă prezentăm o listă cu gadgeturi care pot fi luate în vacanţă, pentru a înlătura grijile specifice concediului.

  1. 1. Acumulator portabil. Acumulatorul portabil este probabil unul dintre cele mai bune invenţii din ultimii ani, care ne ajută să ţinem încărcate dispozitivele electronice pe care le folosim. Chiar dacă vorbim de telefoane, camere foto, tablete sau MP3 Playere, datorită capacităţii mare de stocare a curentului, acumulatorul poate încărca device-urile de până la 10 ori. Acestea dispun de protecţie pentru suprasarcină, neutralizând în totalitate riscul de a arde vreun device. Astfel, vei scăpa de grija bateriilor descărcate, putând să încarci chiar şi două dispozitive deodată.
  2. 2. MP3 Player Watterproof. Dacă îţi plac scufundările sau piscinele, dar în acelaşi timp îţi lipseşte muzica preferată, acest gadget este special făcut pentru tine. Rezistenţa la apă, la până 3 metri adâncime, îţi oferă posibilitatea ca în acelaşi timp să înoţi printre peşti şi să te relaxezi pe muzica artiştilor preferaţi. De asemenea, poţi asculta şi radioul de suflet, deoarece sunt dotate şi cu posibilitatea de receptare a canalelor FM. Capacitatea de stocare diferă de la un model la altul, dar îţi oferă destulă memorie să îţi pui toate piesele preferate.
  3. 3. Boxa portabilă cu Bluetooth. Difuzoarele telefoanelor nu pot reda muzica la intensitatea pe care o dorim de cele mai multe ori sau la o claritate foare bună. I-aţi cu tine în vacanţă boxele portabile şi bucură-te de melodiile artiştilor preferaţi la volum mare, doar conectând prin bluetooth gadgetul la telefonul sau tableta ta.
  4. 4. Brăţara fitness rezistentă la apă. Dacă eşti un împătimit al exerciţiilor fizice şi îţi place să urmăreşti evoluţia ta fizică, ia cu tine în vacanţă braţara fitness rezistentă la apă. Este potrivită dacă vrei să monitorizezi orele de somn şi eforul fizic depus, pentru ca şi în concediu să ai grijă de sănătatea şi trupul tău. Fiind conectat prin bluetooth la diferite deviceuri, brăţara va transfera informaţiile pe telefonul sau tableta ta. Iar pentru că este rezistentă la apă, nu uita să o incluzi şi în activităţile tale acvatice.

Cel mai important lucru însă este că în vacanţă trebuie să te relaxezi şi să descopuri locuri noi. Fă din fiecare clipă o experienţă de neuitat şi foloseşte tehnologia pentru a imortaliza cele mai frumoase momente şi pentru a petrece concediul fără griji.

Alte gadgeturi găsiți pe Gadgetworld.ro, de unde puteți să le achiziționați.

foto

0 1232

Orașul Cluj-Napoca oferă extrem de multe modalități pentru petrecerea timpului liber, care mai de care mai fascinante. Printre acestea se află o locație care îmbină utilul cu plăcutul astfel că grupurile care doresc să încerce o experiență nouă și inedită, pot învăța în timp ce se distrează.

„The Dungeon” poate fi visul sau coșmarul distractiv al oricărui grup de prieteni, dar și un instrument extrem de util pentru cei care doresc să dezvolte spiritul de echipă și sentimentul de apartenență la grup printre membrii unei echipe.

Totul este un joc cu reguli simple, însă extrem de complex, care necesită răbdare, cooperare, creativitate și atenție sporită la detalii. Echipa trebuie să fie formată două, până la patru persoane care trebuie să rezolve diferite puzzle-uri care de care mai interesante și mai ingenioase pentru a reuși să evadeze dintr-o replică a încăperii unei temnițe folosindu-se de aproape toate obiectele din jurul lor, pentru a evada în maxim o oră.

Descifrarea codurilor, descoperirea cheilor și a cifrului unor lacăte sunt activități obișnuite care nu vor lăsa pe nimeni să piardă vremea. Simbolismul culorilor, căutarea obiectelor ascunse sau chiar și pescuitul unor chei cu ajutorul unor unelte care mai de care mai inedite vor pune la încercare creativitatea multora.

Membrii echipei sunt nevoiți să pună cap la cap indicii esențiale descoperite de fiecare dintre ei pentru a reuși să „evadeze” astfel că vor fi nevoiți să coopereze așa cum poate nu au făcut-o vreodată. Camera respectivă este în permanență supravegheată video, iar persoanele care se află închise acolo pot comunica printr-o stație de emisie-recepție cu o persoană care le mai oferă indicii din când în când, dar numai dacă este cazul. Trebuie menționat că toți prizonierii trebuie să aibă telefoanele închise pentru a se putea concentra pe îndeplinirea obiectivului principal, acela de a deschide ușa care le blochează accesul spre „libertate”.

După ceva timp se schimbă tema așadar evadarea poate avea loc din temnița unui savant nebun, din camera de tortură a unui călău renumit sau chiar din încăperea unui vampir.

Miza jocului este eliberarea celor închiși într-un timp cât mai scurt, iar cel mai bun timp în comparație cu alte echipe este de obicei premiat. Cei care doresc să încerce o nouă experiență distractivă și poate stranie trebuie să își facă o rezervare cu cel puțin o oră înainte prin intermediul site-ului sau telefonic, iar grupul ar trebui să fie prezent înainte cu aproximativ 10 minute pentru a le fi explicate regulile jocului.

Prețul pentru o astfel de trăire este de 100 de lei în mod normal, iar pentru elevi și studenți este de 60 de lei.

Locația se poate găsi pe strada Petru Maior la numărul 13, chiar în zona centrală a orașului Cluj-Napoca, lângă sediul Primăriei Cluj-Napoca. Pentru a ajunge din Piața Unirii până la „The Dungeon” puteți opta pentru unul dintre următoarele trasee. Primul dintre ele presupune o mică plimbare pe strada Napoca, până la intersecția cu strada Petru Maior, iar al doilea traseu poate fi parcurs trecând de pe strada Memorandumului pe strada unde se află „The Dungeon”.

0 1193

Cluj-Napoca, un oraș cu o afinitate deosebită pentru multiculturalism, deține un exemplu elocvent în acest sens, prin Teatrul de Păpuși „Puck”, care evidențiază faptul că diversitatea culturală poate produce lucruri frumoase. Acesta a fost înființat în anul 1950, având ca specific o activitate paralelă a celor două secții: română și maghiară. De-a lungul timpului a participat la foarte multe festivaluri naționale și internaționale, de multe ori obținând rezultate notabile fapt care denotă calitatea acestor spectacole. Printre reprezentațiile lor de referință amintim: Visul unei nopți de vară, Scufița Roșie, Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte, Elefănțelul curios și multe altele.

Teatrul „Puck” a devenit recent membru al Asociației Internaționale a Teatrelor pentru copii și tineret, din care fac parte aproximativ 85 de țări, fiind cea mai veche și mai puternică asociație din acest domeniu de activitate. Această formă de parteneriat favorizează contactele artistice și asigură o vizibilitate mai amplă în spațiul teatral internațional.

După cum se poate vedea, Teatrul de păpuși „Puck” este un actor important pentru lumea teatrului românesc astfel că în fiecare an, începând din anul 2002, organizează Festivalul Internațional al teatrelor de păpuși și marionete „Puck” la care participă artiști din România,dar și din diferite țări precum Italia, Ungaria sau Republica Moldova. La cea de a 12-a ediție desfășurată în toamna acestui an, au participat aproximativ 320 de artiști și 22 de trupe.

Teatrul de păpuși din Cluj-Napoca se adresează publicului larg, deopotrivă celor tineri sau celor mai în vârstă, fiind un loc unde vă puteți delecta privirea și simțurile. Pentru a ajunge aici din Piața Unirii trebuie să mergeți pe Bulevardul Eroilor și apoi să faceți de două ori dreapta, o dată pentru a ajunge pe strada Hermann Oberth și apoi încă o dată pentru a sosi la destinație, teatrul fiind situat pe strada I.C. Brătianu, la numărul 23. Acest drum ar dura aproximativ 2 minute cu mașina și 5 minute dacă preferați o plimbare pe jos.

Obiectivul poate fi localizat și prin GPS la coordonatele 46.76855,23.592365

foto

0 1173

Orașul Cluj-Napoca poate fi descris ca un loc special pentru cinefili, având în vedere faptul că nu mai puțin de 2 festivaluri internaționale de film se desfășoară aici, însă aceasta nu e totul, fiindcă o lungă serie de cinematografe sunt răspândite prin tot orașul. Unul dintre ele este și Cinematograful Mărăști, omonim cu cartierul în care este localizat, fiind dealtfel primul din România și poate singurul care oferă intrare liberă pentru toată lumea având numai o singură condiție, posesia unei cărți de identitate sau a unui buletin emise de municipiul Cluj-Napoca.

Filmele care pot fi văzute aici sunt de obicei organizate pe tematici, astfel că timp de o săptămâna se pot viziona filme românești, europene, de un anumit gen etc.

Cinematograful s-a modernizat recent, după mai bine de 20 de ani de când a stat închis, astfel că la sfârșitul anului 2011, își propune să fie un loc în care fiecare clujean se poate relaxa și viziona un film de bună calitate în mod gratuit. De asemenea, poate fi folosit și în scop didactic, fiindcă profesorii pot cere să se difuzeze anumite filme pentru elevii lor. O altă noutate este faptul că se pot proiecta și filme 3D astfel că acest cinematograf cu 187 de locuri a devenit un spațiu atractiv mai ales pentru cei care locuiesc în zonă. Trebuie spus faptul că este administrat de Primăria Cluj-Napoca, iar tocmai de aceea intrarea este gratuită.

În clădirea cinematografului funcționează și un club al pensionarilor, dar și o secție a Poliției locale. După cum se poate vedea acesta nu funcționează numai ca un simplu loc unde se pot vedea filme. Pe lângă cele de mai sus, aici se mai organizează dezbateri, expoziții sau spectacole .

Cinematograful din Mărăști este situat pe strada Dâmboviței, la intersecția acesteia cu strada Trotușului, iar pentru a ajunge aici din zona centrală, mai exact din Piața Unirii, pot fi folosite trei alternative. Prima dintre acestea presupune utilizarea unui autobuz având unul dintre numerele 6, 7, 24, 24B, 25 sau 30 care poate fi luat din cea mai apropiată stație, numită stația Memorandumului. Așadar, din Piața Unirii se pleacă înspre strada Memorandumului unde se ajunge în aproximativ 5 minute de mers pe jos și în jur de 20 de minute de mers cu autobuzul. O dată ajunși în stație, ne urcăm în unul dintre autobuzele enumerate mai sus și mergem până la stația Mareșal Constantin Prezan. Aici ne dăm jos, traversăm strada pe cealaltă parte, acolo unde se află stația Arte Plastice și vom observa logoul Cinematografului Mărăști imediat după ce trecem de Oficiul Poștal Nr. 16. Cea de-a doua alternativă ar fi folosirea automobilului personal, dacă este cazul, cu plecare din Piața Unirii înspre Calea Dorobanților, drum care durează aproximativ 8 minute și o dată ajunși la Biblioteca Județeană „Octavian Goga” trebui să o luăm la stânga înspre sensul giratoriu din Mărăști, iar aici la dreapta unde ajungem la stația Mareșal Constantin Prezan, iar de aici pașii sunt aceeași. În acest caz drumul până la Cinema Mărăști ar dura aproximativ 15 minute. Dacă vă place să vă plimbați și să admirați orașul atunci puteți folosi una dintre rutele descrise mai sus, însă durata va fi de aproximativ 35 de minute.

Pentru a putea vedea un film gratuit va trebui să fiți acolo cu aproximativ 10 minute înainte de începerea filmului în cazul în care nu aveți rezervare. Filmele difuzate sunt selectate de un departament al Primăriei, această listă conținând momentan 140 de filme însă numărul acestor este într-o continuă creștere.

[google-map-v3 width=”100%” height=”350″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”46.77959,23.617193{}timp-liber.png{}Cinema Marasti” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

0 2532

Cluj Napoca a fost și va rămâne mereu un oraș romatic. Locuri numeroase unde îndrăstiții pot petrece clipe minunate împreună sunt numeroase și pot reprezentaprilejul perfect pentru avadarea din zgomotul citadin și pentru relaxare și apropriere. Oricie poate începând de la cuplurile nou formate, viitorii miri, proaspăt căsătoriții sau cei care au împlinit deja o vârstă frumoasă a mariajului.

1. Cetățuia

Este o legend urbană conform căreia fiecare cuplu din Cluj Napoca a făcut cel puți o plimbare pe Cetățuia. Vechea fortificație a orașului oferă posibilitatea de a ace o plimbare romantică deasupra Clujului, de unde se poate observa o mare parte a zonei central și a cartierelor Mărăști, Zorilor, Bună Ziua și Gheorgheni. Seara, atmosfera romatică este și mai resimțită, deoarece se pot vedea luminile care strălucesc pe străzi.

2. Parcul Central

Parcul mare al Clujului este una dintre cele ma romantic locuri unde cei îndrăgostiți pot face o plimbare plăcută. Vara este un loc perfect pentru răcorire și pentru a petrece câteva ore în mijlocul naturii, la umbra copacilor bărtâni. Iar iarna devine un loc perfect pentru unde un cuplu poate să se bucure din plin de zăpadă sau să patineze pe lacul înghețat.

3. Teatru/Operă

Clujul dispune de două teatre și două opere. Și la Teatrul Național Român și la Teatrul Maghiar de Stat se găsesc numeroase reprezentații care pot fi pe placul îndrăgostiților.

4. Concerte

Aproape în fiecare lună Cluj Napoca este gazda unui concert susținut de un artist de renume mondial. Chiar dacă sunt concerte mai restrânse, organizate în diferite cluburi, sau concerte susținute pe Cluj Arena, Sala Sporturilor sau la Casa de Cultură a Studenților, fiecare pereche poate găsi un concert pe plac la care să simtă fiorii dragostei.

5. Restaurante

Aproape pe fiecare stradă din centrul orașului se găsește un restaurant sau o cafenea mai cochetă. În funcție de specificul acesteia, se pot servi preparate tradiționale sau cu specific internațional. Acestea oferă o atmosferă mai intimă și clipe de destindere. De asemenea, există seri tematice acompaniate cu acorduri de pian și voce.

Foto by: Faecbook: IloveCluj

0 1457

Cinematograful Victoria din Cluj-Napoca este administrat de către Asociația Victoria Film, organizație care are ca principală activitate susținerea artei și culturii în țară și străinătate. Asociația își propune, de asemenea, să refacă sălile de cinematograf, pentru a oferi o experiență cât mai specială cinefililor clujeni și nu numai. Organizația este implicată de asemenea și în promovarea diferitelor programe din domenii precum cel social, cultural, sănătate, turism, mediu sau învățământ. În plus, aceasta încurajează și schimburile culturale, educaționale și artistice cu alte țări din a căror cultură se poate beneficia.

[nggallery id=75]

Cu o istorie de peste 100 de ani, Cinematograful Victoria are o capacitate de 283 locuri pe 2 nivele, în incinta sa putând fi organizate diferite tipuri de evenimente. În ceea ce privește programul repertorial, acesta este format în principal din producții europene de artă și filme clasice românești sau internaționale. De asemenea, trebuie menționat faptul că sala Cinematografului Victoria reprezintă una dintre locațiile principale în care se desfășoară Festivalul Internațional de Film (TIFF), precum și Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj.

În interiorul clădirii poate fi găsită și cafeneaua cinematografului, CineTeaCaffe, care poate găzdui petreceri private sau alte tipuri de evenimente artistice.

Date de contact

Adresă: Bulevardul Eroilor 51

Telefon rezervări: +40 264 333 083

E-mail: contact@cinemavictoria.ro

Localizare

Situat chiar în centrul orașului, pe Bulevardul Eroilor, cinematograful se află la 3-5 minute distanță pietonală de Catedrala Ortodoxă, de Opera Română sau Piața Ștefan cel Mare. Cea mai rapidă și mai comodă modalitate de a ajunge la cinema este reprezentată de mijloacele de transport în comun.Cea mai apropiată stație a acestora este următoarea:

  • Stația Opera, din Piața Ștefan cel Mare, cu liniile 3, 21, 32,32B, 33, 35, 40, 46, 46B, 50

Lipsa locurilor de parcare din apropiere face ca transportul cu mașina personală să nu fie foarte comod, în special în cursul săptămânii. Cea mai apropiată parcare cu plată se află în Piața Unirii, lângă Catedrala Catolică, la circa 10 minute distanță pietonală de cinematograf.